Het klassieke pianorecital

Ben Daeter

Het klassieke pianorecital

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-048-5, geïllustreerd, 254 blz., August 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Pianorecital, concours, impresario, concertzaal, vleugel, concerten

Discussiestuk over toekomst pianorecital

Wat is de toekomst van het klassieke pianorecital? Het antwoord op die vraag luidt heel anders als men de concertzaal van een provinciestadje bezoekt of het Concertgebouw van Amsterdam. Maar zal het in alle gevallen goed blijven gaan met het klassieke pianorecital?
Deze vraag heeft de schrijver van dit boek, Ben Daeter, geruime tijd beziggehouden. Om een discussie op gang te brengen heeft hij meer dan 25 vooraanstaande pianisten in Nederland en België benaderd met de vaag suggesties te geven hoe het recital aantrekkelijk te houden of te maken. Ook enkele impresariaten zijn daarvoor benaderd. De antwoorden waren even verbluffend als tegengesteld.
Het boekje bevat niet alleen een hoofdstuk over de geschiedenis van het recital, maar behandelt de participerende pianisten, zoals Regina Albrink, Ronald Brautigam, Willem Brons, Nino Gvetadze, Tomoko Mukaiyama, Ardjoena Soerjadi, Daniel Wayenberg en Marcel Worms. De verhalen worden ondersteund door prachtige foto’s. Bovendien heeft Stichting Stijlconcerten (www.stijlconcerten.nl) drie concertvonden georganiseerd in het Bechsteincentrum te Woerden, op 30 augustus, 27 september en 1 november. Tijdens iedere avond treden vier of meer pianisten op. Van hun spel worden beeld- en geluidsopnamen gemaakt. Daarvan wordt een compilatie gemaakt die aan het boek wordt toegevoegd. Voorts bevat het boek schildercomposities van Elvira Daeter, schatplichtig aan Mondriaan.
Het boek is uiterst informatief en biedt een schat aan gegevens voor iedereen die van pianorecitals houdt en/of er bij betrokken is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.