Uitgeverij Leon van Dorp

Ovidiusstraat 107
6417 VT  Heerlen
Nederland

tel: 045 5740944

website: www.leonvandorp.nl

LVD-U (Leon van Dorp Uitgeverij) is een in Heerlen gevestigde uitgeverij, opgericht door grafisch ontwerper en boekenliefhebber Leon van Dorp, met een groeiend fonds. LVD-U legt zich vooral toe op uitgaven met een culturele of historische insteek. Vaak regionaal, Limburgs getint, of met een link naar Limburg.
Van ‘De geur van kolen’, hét verhaal over Heerlen door Joep Dohmen, verschijnt dit jaar nog een derde druk. Ook Joep Dohmen’s ‘De vriendenrepubliek’ is weer beschikbaar. Deze ongewijzigde heruitgave uit 1996 vindt nog steeds zijn weg naar de lezer. Op dit moment wordt gewerkt aan ‘De bokkenrijders deel 2’ door François van Gehuchten, autoriteit op dit onderzoeksgebied. Dit vervolg op deel 1 dat in 2013 verscheen, zal eind 2014 aan publiek en pers gepresenteerd worden.
In augustus ook een heruitgave van ‘Concert voor de Führer’ door Ton van Reen. Deze ‘kleine roman’ uit 2005 verschijnt nu als derde druk in een nieuwe vormgeving bij Leon van Dorp Uitgeverij.
Ton van Reen werkt momenteel aan een nieuwe roman: ‘De verdwenen stad’. We hopen die in oktober te kunnen presenteren. Meer nieuws hierover volgt.
Hub van Wersch heeft drie jaar gewerkt aan zijn roman ‘Het heil van onderen’ Dit omvangrijke werk behandelt de geschiedenis van klooster Rolduc in de 18de eeuw. Geschreven in een vorm van ‘fact-fiction’ behandelt het o.a. de thema’s kerk, kolen en ketterij. Meer hierover op de pagina ‘in voorbereiding’. Verschijnt in oktober of november.
In oktober verschijnt ook een nieuwe dichtbundel van Paul Hermans: ‘Oud licht’. Prachtig! Details volgen.
LVD-U gaat door. Met nog allerlei andere uitgaven. De lijst is niet compleet; er komt nog meer.

ingezonden mededeling: