Uitgeverij Natuurmedia

Markenplein 4
1011 MV  Amsterdam
Nederland

tel: 06517929979

website: www.natuurmedia.nl

NatuurMedia maakt vernieuwende en verrassend mooie, intelligente boeken over natuur, landschap en geschiedenis.

We geven landelijk populairwetenschappelijke titels uit, bijvoorbeeld het boek Opgewarmd Nederland, dat in ons land als eerste breed aandacht gaf aan klimaatverandering. Maar ook boeken met een regionale oriëntatie: de Duinen en mensenreeks. Daarnaast brengen we ‘klassieke’ natuurboeken als de Winterflora bomen en struiken op de markt, vaak in samenwerking met wetenschappers en maatschappelijke organisaties of verenigingen.

De uitgeverij heeft veel ervaring met begeleidende websites en het ontwikkelen van film en ander beeld materiaal (kaarten, artist-impressies) dat aansluit op onze titels: zie bijvoorbeeld www.duinenenmensen.nl
Duinen en mensen omvat een serie boeken over de Nederlandse kust die inhoudelijk en qua beeld een nieuwe standaard zetten. Duinen en mensen Kennemerland (2009) Duinen en mensen Noordkop en Zwanenwater (2011), Duinen en mensen Texel (2013) en in voorbereiding: Duinen en mensen: rond Den Haag.
Onze in binnen- en buitenland geliefde kustgebieden en Waddeneilanden worden opnieuw ontsloten voor een breed en geïnteresseerd publiek. Cultuur en natuur van het kustlandschap worden gelijkwaardig en beeldrijk beschreven. Met honderden nieuwe kaarten en de laatste stand van wetenschap.

Zie www.duinenenmensen.nl

ingezonden mededeling: