Minder plastic

Aan de slag met haalbare tips en alternatieven

Clara Williams Roldan; Louise Williams

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Minder plastic

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493198012, geïllustreerd, 224 blz., May 2020
Formaat: 20.9 (h) x 13.9 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

Uitgever: Zilt

vertaald door: Corine van Oord

beschrijving

De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen.

Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding.

De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.