Doodsengelen

Wouter Helders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Doodsengelen

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789493192041, 260 blz., October 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 489 gram.

Uitgever: LetterRijn

redactie: Theo Van Rijn; Marlies De Bruin

beschrijving

Tijdens een missie in Erbil (Irak) slaagt geheim agent Sam de Wild, geplaagd door geesten uit het verleden, er niet in zijn doelwit, een Koerdische politicus, te doden. Terug in Nederland krijgt hij de kans zijn fout goed te maken, maar tegen een hoge prijs. Wat een eenvoudige eliminatie lijkt, blijkt al snel slechts een puzzelstukje in een internationaal complot. De inzet: een politieke omwenteling in Nederland en een machtsverschuiving in het Midden-Oosten. Tegen wil en dank bevindt Sam zich al snel in het middelpunt van deze intrige die zich uitstrekt van het politiek pluche in Den Haag, tot de onderwereld. Van de Iraakse bazaar, tot aan Jeruzalem. Wanneer Sam wordt gedwongen een oude vriendin te verraden, heeft dit verschrikkelijke gevolgen. Om zijn fout recht te zetten, is Sam al snel genoodzaakt al zijn schepen achter zich te verbranden. Maar of dit genoeg is?

Wouter is officier bij de Koninklijke Landmacht. Als militair journalist werd hij verschillende keren uitgezonden. Zijn thrillers Machtsstrijd (2016), waarmee hij de Hebban Thriller Debuutprijs won (2016), Verraad (2017), Opgejaagd Wild (2018) en Doodsengelen (2020) zijn gedeeltelijk gebaseerd op zijn ervaringen.
Doodsengelen is het vierde en tevens laatste deel van de Sofie Lafleur-reeks.
Wouter is getrouwd en heeft drie kinderen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGeen persoonlijke voorkeuren dus, dat betekent dat Doodsengelen zich op een abstracter niveau afspeelt. De focus ligt op het verhaal, dat zich afspeelt op het internationale politieke toneel. Dat verhaal heeft veel realistische kantjes en raakvlakken met de actualiteit. Zo is er de Koerdische strijd voor onafhankelijkheid, de opkomst van rechtse politieke partijen in Europa, de angst voor islamisering en extremisme. recensie citaatDoodsengelen is geen thriller voor tere zieltjes: Helders schuwt het nodige brute geweld en bloedvergieten niet. Deze thriller, of eigenlijk moeten we zeggen actiethriller, zit vanaf het eerste hoofdstuk tot en met het laatste hoofdstuk boordevol actie. Helders bouwt de spanning goed op en vooral bij het lezen van de laatste hoofdstukken klopt het hart van de lezer in de keel. Kortom: Helders is misschien wel de beste Nederlandse schrijver van actiethrillers die we op dit moment hebben!recensie citaatWouter Helders heeft een heel aangename en vloeiende schrijfstijl. Er zijn veel actiescènes, en door de korte hoofdstukken leest het verhaal extra vlot. Het regelmatig switchen naar een andere locatie maakt dat er regelmatig enkele kleine cliffhangers zijn, waardoor je steeds verder wilt lezen. Het verhaal heeft alles wat een goede actiethriller moet hebben.recensie citaatHelders hanteert zijn typische aangename, alsook licht verteerbare stijl en taal.
Hij overtuigt zijn lezers dat hij heel goed weet waarover hij vertelt. Hier is ontegensprekelijk een deskundige aan het werk. Hij getuigt van een bijzonder ruime wapenkennis, van het reilen en zeilen binnen de politiek.
Zijn maturiteit als auteur bewijst hij met constante wisselingen van perspectief en settings.
recensie citaatDoodsengelen is een mega spannende en eng realistische mooie thriller die mij van het begin tot het einde en ver daarna flink bezighield. Er was een mooie balans tussen rust en spanning en dat leest heel erg fijn.
Voor iedereen die van thrillers houdt die verder gaan dat een gewone moord of incident en je laten nadenken over wat je in het nieuws hebt gelezen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.