Saïda

van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorgster

Jeroen Jeroense; Trijnie Nielen-Rosier; Karin Spelt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Saïda

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493175372, geïllustreerd, 216 blz., November 2020
Formaat: 22.2 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 433 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Saïda Aoulad Baktit is vijf jaar als ze in 1974 als dochter van een gastarbeider van Tanger naar Nijmegen verhuist. Zoals voor veel Marokkaanse meisjes is een traditioneel huwelijk op jonge leeftijd haar perspectief. Saïda wil meer in het leven. Ze is nieuwsgierig, sociaal en leergierig.

Dit boek beschrijft het levensverhaal van Saïda, haar ontwikkeling van schoonmaakster tot eerste islamitisch geestelijk verzorger van het Radboudumc in Nijmegen. Een unieke pioniersfunctie die Saïda met veel enthousiasme invult bij de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat. In haar baanbrekende werk vraagt ze aandacht voor specifieke rituelen en gedachten van moslims omtrent ziekte, dood en palliatieve zorg.

Daarnaast komen onderwerpen als integratie in de Nederlandse cultuur, het leven met verschillende identiteiten, de betekenis van haar geloof en de positie van de vrouw in de islam aan de orde. Dit boek wil een bron van inspiratie zijn voor de emancipatie van mensen uit niet-westerse culturen in Nederland.

Saïda is een veelgevraagd spreekster op congressen en symposia. Ze is actief binnen de moslimgemeenschap. Als eerste vrouw heeft Saïda plaatsgenomen in de commissie Moskeebesturen Nijmegen en is ze gevraagd als afgevaardigde naar de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland. Ook zet Saïda zich al jaren positief in voor de interreligieuze dialoog tussen christenen en moslims.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.