Dialoog

improvisaties bij Leven met de Stem

Jan Hage

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dialoog

overig audio: € 15.00

ISBN: 9789493175259, geïllustreerd, September 2020
Formaat: 14.4 (h) x 12.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 101 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Jan Hage improviseert op de herkenningsvreugde van het horen van de Stem, die opnieuw zoekt en vindt. De vreugde van herkenning wordt aangevochten en dreigt door andere stemmen overstemt te worden, maar keert terug. De schaduwen van dood en duisternis en diepe verbijstering op aarde zijn nog niet voorbij. De improvisatie is in dialoog met de berijmde tekst (niet de melodie) van de psalm 23.

Dr. Jan Hage (1964) geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio-, tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko|Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld: ‘Muziek als missie: een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging’. Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.