Een mug in januari

Peter Groenveld

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Een mug in januari

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789493175129, geïllustreerd, 200 blz., September 2020
Formaat: 21.1 (h) x 15.2 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 291 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Peter Groenveld (1949) is een veelzijdig schrijver. Zijn eerste boek, een reisverhaal onder de titel ‘Amerika bestaat echt’, bracht hij uit in 1989. In 2000 verscheen van zijn hand ‘Een blokje om’, een selectie uit eerder gepubliceerde korte verhalen, columns en gedichten. Na vier jaar onderzoek in de geschiedenis van Schagen, schreef hij de historische roman ‘Het Keiengericht’, dat uitkwam in 2015.
In ‘Een mug in januari’ bewijst Groenveld dat van de onderkoelde - soms bijtende - humor die zijn handelsmerk is geworden, niets verloren is gegaan. Zijn schrijfstijl is nog even soepel als in zijn eerdere boeken. In zijn columns en korte verhalen laat hij zien hoe hij het leven en de maatschappij beziet. En met zijn her- en vertalingen van oud-Nederlandse en vooral Engelse poëzie laat hij zich van een nieuwe kant zien.
Behalve talig is Groenveld ook een cijferaar. Zijn eerste, ruwe versies schaaft hij mathematisch bij tot er cadans zit in zijn teksten, tot elk woord zijn plaats heeft gevonden, tot het rijm en het metrum van elke regel hem bevallen. Zoals een rekensom moet kloppen doen zijn teksten dat ook. Ze lezen als een trein en nergens is te bemerken dat langs elke lettergreep een meetlat en een gradenboog hebben gelegen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.