Hallelujah EuroVision de magie van het songfestival

Hiljco Span; Tom Mikkers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hallelujah EuroVision de magie van het songfestival

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789493160552, geïllustreerd, 160 blz., March 2020
Formaat: 21.1 (h) x 14.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: edicola cultuur

beschrijving

De magie van het songfestival

Het Eurovisie Songfestival betovert ieder jaar weer tientallen miljoenen kijkers, die ABBA, Johnny Logan en Duncan Lawrence groot zagen worden en zich verbaasden over zingende kippen en een zangeres met baard of een zanger in een jurk. Waar komt deze fascinatie vandaan? Wat is het geheim van dit schitterende festijn? Wat is het sprookje dat op het spel staat? Hoe werkt de betovering? Hallelujah Eurovision biedt een andere kijk op dit spektakel, dat na veertig jaar weer in Nederland plaats vindt en daagt de lezer uit om op een andere manier naar het songfestival te kijken; een magisch pleidooi voor vrijheid en dromen die uit kunnen komen. Het gaat niet alleen om de winnaars, de jurk, de mooiste stem of de beste act, nee dit boek laat zien dat het Eurovisie Songfestival misschien wel het meest inspirerende, spirituele en magische evenement van het Europese continent is.

Over de auteurs Hijlco Span (1960) Sinds 1980 heeft hij het festival in verschillende journalistieke functies maar liefst 34 keer bijgewoond. Van 1996 tot 2006 verzorgde hij het radiocommentaar bij het Eurovisie Songfestival op NPO Radio 2. Hij presenteert nu het theaterprogramma Volgspot voor KRONCRV-radio.

Tom Mikkers (1969) In 2010 ondernam hij samen met Hijlco Span een serieuze poging om de inhoudelijke kanten van het songfestival over het voetlicht te brengen in de allereerste songfestival kerkdienst. Tom Mikkers is theoloog. Hij is predikant in Wassenaar. Daarvoor was hij werkzaam bij de EO.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.