Pardiz

Een culinaire reis door Perzië

Manuela Darling - Gansser

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Pardiz

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493160330, geïllustreerd, 340 blz., February 2020
Formaat: 28.3 (h) x 21.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 1645 gram.

Uitgever: Edicola Culinair

beschrijving

Pardiz, paradijs, een kookboek met heerlijke recepten uit Perzië en het Midden-Oosten waar exotische kruidenmengsels en verse producten van de lokale markt hand in hand samen gaan.
Via recepten, verhalen en prachtige sfeerfoto's geeft Manuela Darling ons een inkijkje in de ziel van het oude, rijke Perzië. Een cultuur met een eeuwenoude traditie van gastvrijheid. We gaan op reis langs theehuizen, worden wij gastvrij ontvangen hoog in de bergen bij de Kaspische Zee en natuurlijk mag de Perzische picknick niet ontbreken. Het liefst in gezelschap familie en vrienden in een van de vele mooie ommuurden paradijstuinen.
Manuela Darling maakt toegankelijke recepten zoals Khoresh-e fesenjan (walnoten-granaatappelstoof met kip), Cake-e Yazdiz (cupcakes met rozenblaasjes, pistache of amandelen) of Bastani-e Akbar mashti (goudkleur saffraanijs met rozenblaadjes. Deze kleuren zijn zo Perzisch!).


Manuela Darling-Gansser werd geboren in Zwitserland en bracht de eerste negen jaar van haar jeugd door in Perzië. Ze is een globetrotter en kookt haar hele volwassen leven al met veel passie en schreef meerdere culinaire (reis)boeken zoals Herfst in Piemonte, Winter in de Alpen en Lente in Sicilië.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingPerzisch eten is al eeuwen beroemd - een centraal onderdeel van een grootse culturele traditie van buitengewone gebouwen, prachtige tuinen en prachtige tapijten.
Met zijn gedeelde schotels, subtiele smaken en de nadruk op verse ingrediënten, zit hij boordevol verrassingen en ervaringen en is hij uitermate geschikt voor de manier waarop we tegenwoordig leven.

Manuela Darling-Gansser bracht de eerste negen jaar van haar leven door in een huis in een paradijselijke tuin in Teheran. Omringd door een hoge muur en gevuld met bloeiende planten, fruitbomen, volle watertanks en een eclectische verzameling gezelschapsdieren, was deze tuin haar droomwereld.
Het afgelopen jaar bezocht ze Iran opnieuw om haar verleden te verkennen en zich opnieuw te verdiepen in de vele culinaire geheimen van dit veelzijdige en kleurrijke en de vele geneugten van het Perzische eten.
Pardiz is gevuld met haar herinneringen, familiefoto's uit haar jeugd in Iran in de jaren vijftig en verhalen over het leven zoals ze het vandaag terugvond en met haar favoriete gerechten en ingrediënten. Het is een rijk en veelzijdig verhaal geworden met vele inspirerende recepten.
Een werkelijk schitterend boek over het leven, de cultuur en de keuken van Perzië!

Manuela Darling-Gansser werd geboren in Lugano, Zwitserland, en bracht de eerste 9 jaar van haar jeugd door in Iran voordat ze terugkeerde naar school in Zürich. Ze is een verstokte reiziger en een scherpe taalkundige, Haar leven lang is ze al een gepassioneerde kok. Haar succesvolle culinaire reisboeken omvatten onder meer ‘Onder de Olijfboom’, Herfst in Piemonte, Winter in de Alpen en Lente in Sicilië. Ze woont met haar familie in Sydney, Australië.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.