Ongekend Parijs

Ferry van der Vliet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ongekend Parijs

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493160149, geïllustreerd, 160 blz., September 2019
Formaat: 22.0 (h) x 17.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 550 gram.

Uitgever: PassePartout reizen

serienaam/reeks: PassePartout-reeks

beschrijving

In zijn eerste boek ‘Ongewoon Parijs nam schrijver, fotograaf en blogger Ferry van der Vliet, je al mee naar plekken waar je als toerist nauwelijks komt, maar waar je wel de polsslag van de Franse hoofdstad voelt. Deze nieuwe reisgids ‘Ongekend Parijs’ is dan ook een logisch vervolg en brengt je opnieuw naar de verborgen werelden in en om Parijs.

Midden in de nacht dwalen door de buik van Parijs, wandelen over de Voie Triomphale en het Parijs van de toekomst. Op ontdekkingstocht langs de randen van deze boeiende metropool; Vincennes, Saint-Cloud en Bilancourt. Ervaar unieke belevenissen, waaronder kunst kijken in de diverse wijken, langs creatieve broedplekken en struinen over bijzondere voedselmarkten. ‘Wining & Dining’, op zoek naar de mooiste wijnbars en brasserieën. Versteend verdriet over het feit dat alles eindig is voor mens én dier. Parijs is zoveel meer dan een verzameling iconen.

Een boek vol met insidertips en dit alles op een vertellende manier, met veel achtergrondinformatie en rijk geïllustreerd met veel foto’s van de fotograaf zelf. Een absolute leidraad voor een avontuurlijk weekend of midweek in de Franse hoofdstad.

Na het succes van zijn eerste reisgids over Parijs besloot schrijver, blogger en fotograaf Ferry van der Vliet zijn nieuwe ontdekkingen opnieuw te delen. Als ambassadeur van Parijs en lid van het prestigieuze Atelier Néerlandais is hij regelmatig te vinden in Parijs. Wekelijks publiceert hij zijn Parijs ontdekkingen op zijn weblog Paris FvdV dat al driemaal genomineerd is voor de Paris Golden Blog Awards en gelezen wordt door ruim 765.000 volgers.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingParijs roept al heimwee op vóór je haar verlaten hebt’, schreef Henry Miller treffend, en hij is niet de enige. Sinds 1968 bezoekt Ferry van der Vliet deze stad meerdere malen per jaar en in al die jaren is hij een ware kenner en liefhebber bij uitstek geworden. In ‘Ongekend Parijs’ leidt hij je weer persoonlijk rond en beperkt hij zich niet alleen tot het Parijs binnen de périphérique maar ook daar buiten. Of het nou gaat om het leven op straat, een aangename markt of brasserie, het oude en het nieuwe Parijs, of delen waar de gewone bezoeker meestal geen voet zet, maar ook het Parijs dat de Parijzenaar zelf allang vergeten is. Deze gids zal je al snel het gevoel geven in een andere wereld rond te dolen.

Ferry van der Vliet is Parijs blogger, fotograaf, auteur van ‘Ongewoon Parijs’, lid van het Atelier Néerlandais Paris en ambassadeur van Parijs. Met zijn weblog Paris FvdV nodigt hij wekelijks iedereen uit om de Franse hoofdstad op een andere manier te ontdekken. Zijn weblog is driemaal genomineerd voor de ‘Paris Golden Blog Awards’. Na het succes van zijn eerste reisgids ‘Ongewoon Parijs is deze reisgids dan ook een logisch vervolg. Of je nu voor de eerste of voor de honderdste keer een bezoek aan Parijs brengt - voor een weekend of een midweek – je zal deze reisgids als een trouwe, opmerkzame reisgezel ervaren vol met talrijke suggesties om Parijs op een andere manier te ontdekken. De vele foto’s schetsen de Franse hoofdstad zoals je haar niet eerder zag en maakt het voorbereiden van je trip al tot een spannende ontmoeting met de geschiedenis en de rijke cultuur van deze stad
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.