Derby aan de Maas

Pieter Verkaik

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493160101, geïllustreerd, 400 blz., February 2020
Formaat: 21.1 (h) x 14.1 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 594 gram.

Uitgever: edicola sport

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Twee grote voetbalclubs in één stad. De een van oudsher een club voor ‘heeren’, de ander een club voor ‘arbeiders’. Er bestaan geen andere clubs die binnen één stad voor zoveel strijd en rivaliteit zorgen als Sparta en Feyenoord. In totaal speelden de clubs al ruim 130 keer in competitieverband tegen elkaar wat de voedingsbodem voor strijd, onrust en rivaliteit was. In dit fascinerende boek staat de geschiedenis van dé voetbalderby van Rotterdam centraal.

Zeven prominenten die bij beide clubs betrokken zijn geweest geven hun kijk op de derby: John de Wolf, Gérard de Nooijer, Hans Venneker, Gerard Meijer, Rob Baan, Jan Formannoy en Peter Houtman. Naast hen komen vier journalisten aan het woord, onder wie Hugo Borst en Jan Dirk Stouten. Zij leggen uit hoe dat eigenlijk is: verslag doen van dé derby van Nederland. En dan zijn er ook nog eens zes Rotterdamse woordkunstenaars die speciaal voor dit boek gloednieuwe gedichten hebben geschreven over de voetbalclubs.

Derby aan de Maas is een schitterend boek dat iedere voetballiefhebber in huis moet hebben!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Derby aan de Maas

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
Twee grote voetbalclubs in één stad. De een van oudsher een club voor ‘heeren’, de ander een club voor ‘arbeiders’. Er bestaan geen andere ...

Meer boekennieuws op Facebook.