De wereld die we kenden

Alice Hoffman

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-43-7, 336 blz., April 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 525 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Berlijn, 1941. In de zwartste tijden voor de mensheid moeten drie onvergetelijke jonge vrouwen met moed en liefde handelen om te overleven.
Hanni Kohn weet dat ze haar twaalfjarige dochter Lea alleen kan behoeden voor de nazi’s als ze haar wegstuurt naar Frankrijk. Ze vraagt een rabbijn om hulp, maar het is zijn dochter Ettie die haar zal helpen. Ettie creëert een magisch Joods wezen, een zeldzame golem, om Lea met haar leven te beschermen. Wanneer Ava tot leven is gebracht is ze onlosmakelijk verbonden met Lea en Ettie; hun paden zijn voorbestemd te kruisen en hun lotsbestemmingen zijn verstrengeld. Lea en Ava reizen naar Parijs, maar het leven in bezet Frankrijk wordt al snel te gevaarlijk en ze reizen door naar een klooster in de bergen. Ettie is ondertussen ondergedoken in Frankrijk, in afwachting van haar voorbeschikte rol als verzetsstrijder.
Wat betekent het om je moeder te verliezen? Hoeveel kan iemand opofferen voor de liefde? In een wereld waarin het kwaad om elke hoek op de loer ligt, ontmoeten we buitengewone vrouwen die ons meenemen op een adembenemende reis vol verlies en verzet, het fantastische en het sterfelijke, op een plek waar alle wegen leiden naar de engel des doods, maar waar de liefde nooit verdwijnt.

De wereld die we kenden is een betoverende, fascinerende roman van een magistrale verhalenverteller.

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De wereld die we kenden

paperback/ gebrocheerd: € 17.99
De wereld die we kenden van Alice Hoffman is een betoverende roman van een magistrale verhalenverteller.

Meer boekennieuws op Facebook.