U bevindt zich hier

Martijn Van de Griendt

 
 

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493041189, geïllustreerd, 144 blz., October 2019
Formaat: 32.1 (h) x 24.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 954 gram.

Uitgever: Gloude publishing

beschrijving

U bevindt zich hier is het tiende fotoboek van gelauwerd documentair fotograaf Martijn van de Griendt.
Van de Griendt maakte een jaar lang foto’s van onze moderne samenleving waarin we voortdurend ‘aan’ staan. Hij legde met zijn typische rauwe straatfotografie een consumptiemaatschappij vast waarin alles draait om de ‘looks’ en de ‘likes’. De vraag wie ben ik? wordt steevast beantwoord met een beeld: Hier ben ik! Met in de hoofdrol de mobiele telefoon, een ding waarmee we inmiddels vergroeid zijn.
De beelden vragen om bespiegelingen over onszelf en de tijd waarin we leven. Daarom vroeg de fotograaf vijf van zijn geliefde schrijvers hun persoonlijke interpretatie te geven van het thema. Tussen de foto’s door treft u de essays en verhalen van Arnon Grunberg, Marcel van Roosmalen, Joris van Casteren en Connie Palmen aan. Jong literair talent Marieke Lucas Rijneveld schreef speciaal voor het boek drie gedichten.
*
Dit boek verschijnt gelijktijdig met de tentoonstelling ON/OFF van Martijn van de Griendt in het Rijksmuseum, het resultaat van de prestigieuze documentaire opdracht Document Nederland 2019.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Martijn van de Griendt (Eindhoven, 1970) is bekend als documentair fotograaf en filmmaker. Hij maakte fotoboeken zoals Hassan & Hoessein, Forever Young, Ik ben zeventien en zijn meest recente Maria I Need Your Lovin’, dat Best Verzorgd Boek (2017) was; de gelijknamige documentaire kreeg een eervolle vermelding op het Nederlands Film Festival.


martijnvandegriendt.nl
toelichting‘Ik denk niet dat de kijker bij een van deze foto’s denkt: zo wil ik zijn of daar wil ik zijn. Wat de verdienste is van Martijn van de Griendt. Hij brengt de verleidingen van de massamens en de massamens als verleider in beeld zonder deel uit te willen maken van het oneindige proces van verleiden en verleid worden.’ Arnon Grunberg
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.