Crosby, Stills, Nash & Young

De Woodstock-generatie

Loek Dekker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Crosby, Stills, Nash & Young

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789493028029, geïllustreerd, 243 blz., July 2019
Formaat: 21.5 (h) x 16.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

beschrijving

Loek Dekker
Crosby, Stills, Nash & Young
de Woodstock-generatie


In 1970 staat de LP Déjà vu van Crosby, Stills, Nash & Young maandenlang op nummer 1 van de internationale hitlijsten en hebben hun singles 'Teach Your Children', 'Our House' en 'Ohio' groot succes. De pers betitelt de groep als de Amerikaanse Beatles. De vier hebben een muzikaal verleden uit de tweede helft van de jaren zestig: David Crosby in The Byrds, Stephen Stills en Neil Young in The Buffalo Springfield en Graham Nash in The Hollies. Na hun debuutoptreden op 15 augustus 1969 in Chicago, staan ze de dag erna op het mega popfestival Woodstock. Daar zijn CSN&Y voor het publiek de grote verrassing en begint hun opmars naar het artistieke sterrendom. De muzikale creativiteit van het viertal is dusdanig groot dat ze einde zomer 1970 starten met soloprojecten. Als de tijd er rijp voor is komen ze opnieuw bij elkaar. Dat blijkt overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat de heren over grote ego's beschikken, die door endemisch drugsgebruik worden uitvergroot.

In dit boek volgen we de voorgeschiedenis, groepswerk en soloactiviteiten, de oplaaiende ruzies en ook de, meestal kortstondige, verzoeningen. Crosby, Stills, Nash & Young is het turbulente verhaal van een mythische band, die als geen andere groep gezien kan worden als de belichaming en sound van de Woodstock-generatie.

Loek Dekker (1957) is historicus. Hij schreef de biografie van Livin' Blues en publiceert op het gebied van de Napoleontische tijd en de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.