Blijf niet te lang weg

Over dementie en (mantel)zorg

Ira Stam; Riet van Dijk; Nicole Hartgers

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 14.95
ISBN: 9789492959300, 116 blz., March 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.

beschrijving

Dit boek gaat over liefdevolle (mantel)zorg bij dementie. De moeder van Ira Stam, een van de schrijvers, is het middelpunt. In 2014 werd bij haar vasculaire dementie geconstateerd. In een dagboek vertelt Ira over haar ervaringen met de mantelzorg voor haar moeder. Ook een medewerker van het zorgcentrum waar haar moeder verblijft, vertelt over haar ervaringen met de zorg voor haar. De dagboekverhalen worden ingeleid door een essay over leven en omgaan met dementie.
Dementie raakt ons allemaal. Maar over dementie is nog te weinig kennis en daardoor veel onbegrip. Het schrikbeeld en de negatieve beeldvorming overheersen. Mensen met dementie lijken hun menselijke waardigheid te hebben verloren.
In dit boek delen drie vrouwen die betrokken zijn bij mensen met dementie hun kennis en ervaringen. Ze bespreken mantelzorg en dementie op een
positieve en liefdevolle manier. Zo willen ze mantelzorgers, familieleden,partners, vrienden, kerkfamilie, medewerkers in de zorg en vrijwilligers steunen en inspireren tot liefdevolle zorg vanuit begrip voor de mens met dementie en respect voor diens menselijke waardigheid.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ira Stam (54) heeft gewerkt als projectleider. Ze is mantelzorger en heeft een eigen bedrijf. Ze zat en zit in besturen van landelijke organisaties. Ze voert internationale adviseringsmissies en projectbezoeken uit. Ze schrijft en geeft presentaties.
Riet van Dijk (44) is tekstschrijver en verpleegkundige.
Na een studie Literatuurwetenschap (1992-1997) werkte zij als redacteur. In 2018 behaalde ze haar diploma HBO Verpleegkunde. Ze werkt bij Buurtzorg. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.
Nicole Hartgers-Beekelaar (31) is in 2010 geslaagd voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Vanaf 2013
werkt ze in een woon- en zorgcentrum met mensen met dementie. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen.
inhoudsopgaveVoorwoord 09
Inleiding 15
Leven en Omgaan met dementie
essay Riet van Dijk 19
Blijf niet TE lang weg
dagboek Ira Stam 33
Werken vanuit je hart
dagboek Nicole Hartgers-Beekelaar 63
Dankwoord 81
Bronvermelding 83
toelichtingTheorie en praktijk komen samen
leerzame, persoonlijke ervaringen

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: