Hoe je een brood laat rijzen

En verliefd wordt op zuurdesem

Roly Allen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hoe je een brood laat rijzen

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789492938350, 112 blz., June 2020
Formaat: 21.1 (h) x 16.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: BIS Publishers B.V.

redactie: Zara Larcombe; Charlotte Selby

beschrijving

Een nieuwe generatie ontdekt de stevige textuur en rijke smaak van echt zuurdesembrood. Je hoeft geen deskundige bakker te zijn om thuis je eigen zuurdesem te maken, maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, en je wilt uitbreiden, zal het boek je vertellen in welke lames, bannetons, borstels en stenen je moet investeren. Het boek maakt de belangrijkste technieken van traditioneel bakken gemakkelijk te begrijpen, met stapsgewijze foto instructies en een eenvoudig overzicht van de magische processen die wilde gisten veranderen in een levende bakkerstarter en een kom met bloem in een gloeiend knapperig brood.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Roly Allen bakte zijn eerste zuurdesembrood omdat hij dacht dat het moeilijk zou zijn en hij wel zin had in een uitdaging. Tot zijn grote verrassing bleek het ongelooflijk eenvoudig te zijn. Hij deelt zijn ervaringen en technieken door tegenwoordig als vrijwilliger in een gemeenschapsbakkerij te werken.toelichtingEen nieuwe generatie ontdekt de stevige textuur en rijke smaak van echt zuurdesembrood. Je hoeft geen deskundige bakker te zijn om thuis je eigen zuurdesem te maken, maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, en je wilt uitbreiden, zal het boek je vertellen in welke lames, bannetons, borstels en stenen je moet investeren. Het boek maakt de belangrijkste
technieken van traditioneel bakken gemakkelijk te begrijpen, met stapsgewijze foto instructies en een eenvoudig overzicht van de magische processen die wilde gisten veranderen in een levende bakkerstarter en een kom met bloem in een gloeiend knapperig brood.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.