De laatste reis van De Boswachter

Van Aalsmeer naar Yokohama, kinderloos maar met elkaar

Dirk Jan Roeleven; Hester Van der Vliet

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492928290, geïllustreerd, 300 blz., October 2019

Uitgever: Uitgeverij Pluim

beschrijving

De kilometerteller van De Boswachter, een zeventien jaar oude Subaru Forester, springt op de Antwerpse ringweg van 499.999 naar 500.000. Het is voor Dirk Jan Roeleven en zijn vrouw Hester van der Vliet het sein om een belofte aan hun oude Japanse auto in te lossen: hem als dank voor bewezen diensten naar zijn geboortegrond terugbrengen, om in Tokio een rustige oude dag te slijten. Enkele maanden later rijden ze de straat uit, zonder reisplan, zonder kennis van autotechniek, zonder ervaring in rijden over wegen zonder asfalt, maar mét elkaar.

De reis voert over getergd Russisch asfalt, Mongolische woestijnwegen en boterzachte Kazachstaanse highways naar Vladivostok, van waaruit de veerboot naar Japan
vertrekt. De Boswachter en zijn bestuurders worden onderweg danig op de proef gesteld. Hoe schokbestendig is de liefdesrelatie? Hoe flexibel is de vering na een natte oversteek? Hoe ontsnap je uit een politiewagen met corrupte agenten? En hoe word je erelid van de Subaru-fanclub in het Verre Oosten van Rusland?

Zonder airco of angst, maar vol liefde en overbodige bagage. Dirk Jan en Hester zijn vastberaden De Boswachter naar zijn laatste rustplaats te brengen en aan boord eindelijk
eens Dat Goede Gesprek te voeren. Over hun ongewilde kinderloosheid bijvoorbeeld.

OVER DE SCHRIJVERS
Dirk Jan Roeleven is documentairemaker (o.m. Nieuwe Helden, De Europeaan, Ben Ali Libi, Het Uur van de Wolf, Andere Tijden Sport, Top 2000 a GoGo) en auteur van De nieuwe fiets (2009), een boek over een solofietstocht en de vroege dood van zijn vader Theo.

Hester van der Vliet is senior producer bij BNNVARA (o.m. De Wereld Draait Door).

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: