De kleine eilanden van Italië

o.a. Capri, Elba en Lipari

Fons van den Broek

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492920379, geïllustreerd, 160 blz., February 2019
Formaat: 22.0 (h) x 17.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 552 gram.

Uitgever: PassePartout reizen

beschrijving

Naast Sicilië en Sardinië heeft Italië ook veel kleine eilanden, waarvan 25 bewoond en voor de toerist goed bereikbaar. Eilanden, hoe klein ook, die zonder uitzondering verrassend en authentiek zijn en daarom een waar genot om te bezoeken.

Het kan soms een avontuur zijn om er te komen, het is en blijft Italië, maar zet je eenmaal voet aan ‘eilandwal’, dan overkomt je een bijna onbeschrijfelijk gevoel. ‘De kleine eilanden van Italië’ omsluit de eilanden en helpt bij de oriëntatie en voorbereiding van uw reis.

We maken kennis met de ‘Afrikaanse’ eilanden - zuidelijk en westelijk van Sicilië, de vulkaaneilanden (De Eolische eilanden), de eilanden bij Napels, bij Sardinië en de Tremitische eilanden in de Adriatische zee. Beleef de romantiek van het einde van de wereld op Linosa en Alicudi of verken de cultuurhistorische diepte van Capri en Sant'Antioco. Ervaar de prachtige natuur, boven en onder water, op Ustica en Martettimo of kies voor de iets bekendere eilanden Ischia en Elba.

Een uniek reisboek met veel nog niet eerder gepubliceerde feiten en tips over de kleinste Italiaanse eilanden. Ware pareltjes om te bezoeken en over te lezen!

Fons van den Broek is cultuursocioloog. Hij reist graag met zijn vrouw naar Italiaanse eilanden. Hij is nieuwsgierig, verkent graag ongebaande paden en probeert de cultuur te begrijpen.

• Unieke gids met nadruk op de cultuur, natuur en geschiedenis van de eilanden
• Nieuw deel in de PassePartout-reisgidsenreeks van Edicola
• Niet eerder werden deze eilanden op deze wijze beschreven en gebundeld
• Redactionele aandacht en advertenties in onder meer Italië Magazine en Il Giornale en op Ciao Tutti en Beleef Italië
• Zeer rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.