Noord-Vietnam

Avontuurlijk en cultureel

Melanie van Leeuwen; Linde Verbaas

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492920287, geïllustreerd, 160 blz., June 2018
Formaat: 22.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 535 gram.

Uitgever: Edicola Azie

beschrijving

Vietnam, het land dat jarenlang werd gescheiden op de zeventiende breedtegraad. Waar het prachtige, avontuurlijke noorden nog maar haast is beïnvloed door de westerse wereld. De hoofdstad Hanoi wordt niet voor niets de laatste oorspronkelijke Aziatische stad genoemd.

Noord-Vietnam kent adembenemende natuur en landschappen, van karst steenbergen in het noordelijkste puntje, tot de grootste grot ter wereld in het smalste gedeelte van het land. Het stuk land waar de communistische beweging onder leiding van Ho Chi Minh is begonnen, biedt meer dan alleen historische verhalen over bezetting en oorlog. Zoals op cultureel gebied: keizerlijke families, die nog geen honderd jaar geleden regeerden vanuit de Verboden Stad of de vele etnische groepen die vandaag de dag ouderwets leven, maar wel met smartphone en scooter. Noord-Vietnam biedt je een onvergetelijke, avontuurlijke en culturele reis.

Melanie van Leeuwen en Linde Verbaas hebben in 2017 alles opgezegd om te gaan reizen en locatieonafhankelijk te werken. Deze twee digital nomads hebben samen een productiebedrijf, genaamd Pocket Productions, en creëren content in de vorm van tekst, foto en video. Voor Vietnam hebben zij drie maanden de tijd genomen en dit was ook nodig om alles te kunnen doen en te beleven in dit veelzijdige land.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.