Alles verandert, behalve...

Verslag van een zoektocht met hulp van Gautama Boeddha, Jezus Christus en Mohammed

Henk Groen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789492908360, 104 blz., April 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: SchrijversHuis

beschrijving

De schrijver wilde allereerst zelf kennis maken met de oorsprong van drie belangrijke levensbeschouwingen: Boeddhisme, Christendom en Islam en hun initiators: Gautama Boeddha, Jezus Christus en Mohammed. Dank zij Wikipedia en andere bronnen heeft hij zo veel mogelijk objectieve, feitelijke informatie geselecteerd, geordend, geverifieerd en vervolgens compact en overzichtelijk weergegeven.

Niet alleen vindt u in het boekje de levensloop van elk van de drie hoofdpersonen maar ook hun erfenis en wat de erfgenamen met die nalatenschap hebben gedaan, gedurende de eerste drie eeuwen na hun overlijden. Speciale aandacht krijgt de verdere geschiedenis van het Christendom, met name het Protestantse deel, waarmee de schrijver zelf opgevoed is.

Uit interviews die de drie hoofdpersonen bereid waren te geven aan de schrijver blijkt hoe ze nu zelf kijken naar hun intenties en wat daarvan terecht is gekomen.

Tenslotte geeft de schrijver zijn persoonlijke visie op “geloven nu” en PKN. Hij geeft ook mogelijkheden die hij ziet om de interesse te vernieuwen, onder meer door het versterken van het gemeenschappelijke tussen de vele geloofsovertuigingen en het aantrekkelijker maken van geloofsbijeenkomsten.
Vernieuwen betekent echter loslaten, hoe doe je dat?

Hij eindigt met zijn persoonlijk antwoord op de vraag die de titel stelt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.