Nooit Af in het Onderwijs

Voortdurend ontwikkelen met tijdelijke oplossingen

Annette Dölle; Martijn Aslander

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 27.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492902009, geïllustreerd, 360 blz., September 2020

Uitgever: Pixie Creations

serienaam/reeks: Nooit Af in

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn Nooit Af geven Aslander en Witteveen een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, zorg, overheid en management. De veranderingen gaan nu zo snel dat er helemaal geen tijd meer is voor het maken van uitvoerige plannen, die meestal alweer achterhaald zijn als de planning eindelijk af is. Tijd voor een andere aanpak.
In dit eerste deel van de serie waarin op een sector wordt ingezoomd door de lens van het Nooit Af-principe, neemt Annette Dölle je mee naar de toekomst van het onderwijs. Juist daar belemmeren hiërarchische lagen de hands-on oplossingen die snel en eenvoudig tot stand hadden kunnen komen. Het (middelbaar en hoger) onderwijs heeft als taak om jongvolwassenen voor te bereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij. Is het dan niet wonderlijk dat we onze pedagogische interventies daar níét op aanpassen? Elke school heeft digiborden, wi en een elektronische leeromgeving. Maar onze houding ten opzichte van de veranderende wereld is nog lang niet aangepast.
Banen verdwijnen (denk maar aan de postbode), organisaties veranderen en vasthouden leidt tot enkel beknelling. Wil het onderwijs overleven, dan zal het die veranderingen moeten toejuichen in plaats van afwijzen. En laten we over één ding helder zijn: onze jongeren zijn allang begonnen!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.