Het zal nooit voorbij zijn

Tanja Huissoon

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492883797, 232 blz., May 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Paris Books

beschrijving

Auschwitz-Birkenau 1944: wanneer Sara in Birkenau arriveert, is ze verbijsterd over de vreselijke omstandigheden daar. Ze ziet meteen dat overleven in het kamp bijna onmogelijk is. Maar dan valt het oog van SS’er Sebastian op haar. Sara komt voor een vreselijk dilemma te staan: wat als contact met hem haar enige kans op overleving is?

Zeeland 2018: Sasha begrijpt niet waarom een bezoek aan Birkenau haar zo aangrijpt. Ze heeft het gevoel eerder op deze plek te zijn geweest. Maar hoe kan dat als ze de oorlog niet heeft meegemaakt?

Ondanks dat de verhalen zich in een andere tijd afspelen, zijn ze sterk met elkaar verbonden. De roman gaat over de verschrikkingen die in 1944 gebeurd zijn en de gevolgen daarvan op de levens van de hoofdpersonages die in 2018 leven en de oorlog niet hebben meegemaakt. Zij zijn zich niet bewust van de gruwelijkheden die toen hebben plaatsgevonden, maar komen er steeds meer achter dat de liefde en de problemen die ze in hun dagelijks leven tegenkomen van een veel grotere omvang zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Stukje bij beetje dwingt het leven hen onder ogen te zien wat er vroeger gebeurd is en dat zowel liefde als trauma in staat is om de dood te overstijgen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingTanja Huissoon (1975) woont en werkt in het Zeeuwse Kapelle. Haar liefde voor taal heeft haar in 2004 doen besluiten om de lerarenopleiding Nederlands te volgen. Al ruim twaalf jaar geeft ze Nederlandse privélessen aan kinderen en volwassenen met taalproblemen. Later heeft haar belangstelling voor het menselijk gedrag haar er toe gebracht om diverse coachingsopleidingen te volgen. In haar eigen praktijk begeleidt ze sindsdien mensen met persoonlijke problemen.
Het zal nooit voorbij zijn is de debuutroman van Tanja Huissoon. Het boek komt voort uit haar grote interesse voor de Holocaust en de psyche van de mens.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: