Hoe heb ik lief?

trouw en twijfel in lust en liefde

Diederik Prakke

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492883681, 200 blz., April 2019
Formaat: 23.2 (h) x 16.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 459 gram.

Uitgever: Paris Books

beschrijving

Schaam je je voor je kronkelige pad in de liefde? Zweer je trouw aan een ideaal plaatje, of erken je ook je twijfel en soms tegenstrijdige verlangens? Met een Boeddhistische bril op zien we dat de spanning tussen veiligheid en vrijheid niet alleen tussen geliefden bestaat, maar in elke mens. Hoe heb ik lief? steekt je een hart onder de riem op het gebied van lust en liefde. Via doorleefde persoonlijke voorbeelden en breed wetenschappelijk onderzoek luisteren we naar de stemmen van verlangen en angst, vreugde en pijn, lust en schaamte, jaloezie en medeliefde.


Diederik Prakke heeft een persoonlijke, wetenschappelijke en internationale kijk op intimiteit. Hij woonde bijna twee decennia in Bhutan, Nepal, Vietnam, Albanië en Egypte, waar hij werkte als trainer en adviseur. Hij volgende opleidingen bij Phoenix in Utrecht en verdiepte zich in het werk van Esther Perel en Brené Brown. In dit boek deelt hij het droevige maar bevrijdende inzicht dat relaties eindeloos grilliger, pijnlijker en wonderlijker zijn dan we doorgaans denken en hopen.

“Veel mensen zullen net zo monogaam en een stuk gelukkiger leven als ze zich realiseren dat hun relatievorm een keuze is.”

Esther Perel stelt dat de eenentwintigste eeuw de eeuw van de emancipatie van mannen zal zijn. Diederik’s boek past geheel in de tijdsgeest, waarin man-zijn, mannelijkheid, liefde en relaties, kwetsbaarheid en kracht opnieuw gedefinieerd mogen worden.

Rachel Ploem, adviseur gender en seksualiteit bij Rutgers


Een tantrische queeste van een gepassioneerd zoeker, die zijn verlangen compromisloos in de ogen kijkt. In dit eerlijke en eigenzinnige document dompelt Diederik zich onder in zeeën van liefde, even magisch als verwarrend.

Herman Cools, therapeut en auteur van Lust en littetekens en Het schitterende duister


Ware intimiteit gaat over de moed om je verlangen in contact te brengen. Diederik's boek onthult zijn verlangen en worstelingen en moedigt lezers daardoor aan dat ook te doen.

Henriette Versteijnen, consulent bij GGZ en seksuoloog en lichaamswerker bij Reconnect to eros


Ingebed in een dosis humor en wijsheid, geeft Diederik een inkijk in de gedachtenwereld van een twijfelende man – over zijn zoektocht en seksuele verlangen. Het liet mijn hart oplichten met een grote glimlach.

Leonie Linssen, relatiecoach bij meervoudige liefdesrelaties en auteur van Love unlimited en Dubbelliefde 3.0


Echt goed Diederik. Als in, echt goed. Je compassie en realisme en wijsheid zijn prachtig en verhelderend. Dat soort geluid is zo nodig.

Daria Ofman, process ontwerper, facilitator en change maker bij Better Future


Vroeger werd ik als man en gender justice activist regelmatig door vrouwelijke feministen weggekenen en door mannen juist gewantrouwd vanwege mijn banden met de vrouwenbeweging. Ik vertrouw erop dat Hoe heb ik lief? veel lezers helpt inzien dat vrouwen- en mannenemancipatie hand in hand gaan, net als individuele en sociale bevrijding.

Jan Reynders, MenEngage en consultant gender justice en gender-based violence preventie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.