Genade

Mirjam Vriend

 
 

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492883551, 400 blz., March 2019
Formaat: 22.3 (h) x 15.4 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 638 gram.

Uitgever: London Books

redactie: Geert Kimpen

illustrator: Harald Calle

beschrijving

GENADE

'Een fascinerende beschrijving van familietrauma's die generaties lang doorwerken.' Bram Bakker, psychiater.

Leah Soesman is gezegend met het muzikale talent van haar moeder, een begenadigd celliste. Door haar beloftevolle leven waart ook een spook dat depressie heet. Een onbegrijpelijke schaduw, die haar moeder en grootouders in de greep houdt. Wat is erger dan de pijnlijke dingen die je weet over je familie? De pijnlijke dingen die je níet weet.

Genade is een roman over het leven van een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de ballast van haar familie. Het speelt zich af in Amsterdam, rondom het conservatorium, het concertgebouw, en verhaalt over ontluikende liefdes, onstuimige relaties, dolende ouders en een getraumatiseerd verleden.

Mirjam Vriend is geboren in 1967 als dochter van een pianiste en een componist. Ze groeit op in een muzikaal milieu, maar besluit actrice te worden en wordt toegelaten aan de Toneelacademie Maastricht. Nadien speelt ze in diverse toneelstukken en televisieproducties, maar ook wordt haar interesse voor het schrijverschap steeds groter. Na een serie columns en korte verhalen zet ze haar acteercarrière stil voor het schrijven van haar debuutroman Genade.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.