Genadeloos geschenk

Marylene Smeets

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492883537, geïllustreerd, 350 blz., September 2019

Uitgever: Paris Books

beschrijving

Genadeloos geschenk, uitgepakt in New York

Marylene Smeets (1968) krijgt in 2003 de diagnose Multiple Sclerose; vijftien jaar later is zij gelukkiger en gezonder dan voor het ontvangen van dit nieuws. In Genadeloos geschenk, uitgepakt in New York, beschrijft zij op aangrijpende, vermakelijke en inspirerende wijze haar bijzondere pad. De holistische aanpak van haar ziekte is van toepassing op alle gezondheidsuitdagingen.

Op het moment dat Marylene de MS-diagnose krijgt, woont ze in haar droomstad New York en is ze net met een tijdelijke baan begonnen op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. Terwijl ze solliciteert naar een vaste baan daar, onderneemt ze een zoektocht in zowel het reguliere als het alternatieve gezondheidscircuit van The Big Apple - naar gezondheid op lichamelijk én geestelijk gebied.

Genadeloos geschenk vertelt over Marylenes ontwikkeling van zulke serieuze MS-symptomen dat ze op New Yorks hete en vochtige dagen nauwelijks een paar blokken kan lopen, tot zo'n goede gezondheid dat ze op de zogenoemde 'oven days' staat te tennissen in Central Park. Haar weg voert langs aparte gezondheidsgoeroes en langs hot dates; uiteindelijk blijkt alles genezend.

Dit boek leest als een trein. Het is voor mensen die een gezondheidsuitdaging willen aanpakken in het bijzonder, en voor mensen met belangstelling voor groei in het algemeen. Een meeslepend en soms magisch relaas, met New York in een glansrol.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: