Missie Wereldvrede

Hoe psychosen mijn leven drastisch veranderden.

May-May Meijer

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
ISBN: 9789492883322, 248 blz., November 2018
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 369 gram.

Uitgever: Paris Books

beschrijving

Missie Wereldvrede is het waar gebeurde verhaal van May-May Meijer over de aanloop naar en haar eerste gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Het liefdevol geschreven boek leest als een indrukwekkende roman en is mede gebaseerd op haar voorloper Een Ongeluk in Mijn Hoofd. May-May is gelukkig getrouwd, moeder van een jonge zoon en werkzaam als wetenschapper bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, als ze langzaam aan meegesleurd wordt in een psychose. Ze raakt zodanig in de war dat ze in haar eigen wereld leeft waarin de geheime dienst iedereen in de gaten houdt. Daardoor durft ze nauwelijks nog te praten, en censureert ze elke zin. May-May kan tenslotte niet meer voor zichzelf zorgen en moet gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Haar bijzondere ontmoeting met God maakt veel indruk op haar. Ze voelt zich echter helemaal door iedereen verlaten als ze uiteindelijk moederziel alleen in de isoleercel belandt. Ondertussen proberen haar zusje en ouders wanhopig voor haar te zorgen en raakt haar man ten einde raad.

Quotes
"Een boek voor wie wil leren hoe psychose ook een proces kan zijn van zingeving en de weg naar een betekenisvol bestaan."

Jim van Os
Hoogleraar Psychiatrie en
Voorzitter Divisie Hersenen, Universitair Medisch Centrum Utrecht

"May-May heeft écht hart voor vrede."
Stephanie Mbanzendore
Voorzitter Burundian Women for Peace and Development

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)May-May Meijer (Delft, 1972) was tien jaar werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze hield van onderzoek doen en les geven en werkte hard om hoogleraar te worden totdat ze last kreeg van psychosen. In een spraakmakende uitzending van RTL Late Night vertelde ze over haar bizarre aandoening. Haar psychische kwetsbaarheid en ontmoeting met God vormt de oorsprong van haar missie om zich met vrede bezig te houden. Ze richtte de vredesorganisatie Peace SOS op en schrijft tal van artikelen in landelijke dagbladen zoals NRC, Trouw en de Volkskrant, om oorlogen te voorkomen en op te lossen op basis van vreedzame methoden. Haar mede vredesactivisten spoorden haar aan om haar inspirerende verhaal over haar psychosen te delen met de wereld en om het boek Missie Wereldvrede te schrijven. Daarnaast publiceert ze regelmatig voor Schizophrenia Bulletin van Oxford University Press en op PsychoseNet over haar psychische kwetsbaarheid om zo hoop te bieden aan andere mensen die een psychose en/of depressie meemaakten en hun naasten.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: