Rattle! Rattle! Ide André

Dominic van den Boogerd; Koen Delaere

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Rattle! Rattle! Ide André

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492852151, geïllustreerd, 100 blz., October 2019, MUL
Formaat: 29.8 (h) x 22.4 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

redactie: Mirjam Westen

beschrijving

Het werk van Ide André (Ede, 1990) komt voort uit een eigenzinnige overgave tot de actie van het schilderen. Zijn schilderijen, die vaak vuil en vluchtig maar tegelijk helder en scherp over komen, tonen de sporen van verschillende handelingen, die zowel binnen, als buiten het atelier uitgevoerd worden.

In zijn recente schilderijen werkt André voornamelijk met touwen en kabels. De ruwe en energieke lijnen openbaren een nieuwe wereld van referenties en structuren.

Ide André is de vierde recipiënt van de Sieger White Award voor jonge, getalenteerde kunstenaars.Hij ontving de Sieger White Award in 2018. De publicatie Rattle! Rattle! Ide André toont een ruime selectie van zijn werk, met tekstbijdragen van Koen Delaere en Dominic van den Boogerd.

De publicatie Rattle! Rattle! Ide André, die door dit stipendium is mogelijk gemaakt, verscheen in oktober 2019 bij zijn solotentoonstelling in Gerhard Hofland Galerie te Amsterdam.

Ide André ( 1990 Ede, NL) woont en werkt in Arnhem, Nederland. Hij is in 2015 afgestudeerd van ArtEZ Arnhem, bij de afdeling Performance onder leiding van Alicia Framis. Het kunsttijdschrift Metropolis M. besteedde aandacht aan zijn werk in de editie ‘Best of Graduates’. Op uitnodiging van curator Hanne Hagenaars nam André deel aan de Gelderland Biënnale Living, Giving in 2016. In hetzelfde jaar ontving hij de werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.

Hij exposeerde zijn werk op diverse tentoonstellingen in Nederland en in Duitsland. Het onderzoeksproject ‘Performance Picture’ dat André samen met kunstenaar Koen Delaere startte in 2018, resulteerde begin 2019 in de duo tentoonstelling Shake, Rattle & Roll in Park, Tilburg. Zijn werk is opgenomen in verschillende collecties, waaronder Collectie de Groen, Collectie Provincie Gelderland en MAL Collection.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.