Mijn moeder wil je graag ontmoeten

reisverhalen voor nieuwsgierige mensen

Martijn van der Kooij

paperback/ gebrocheerd: € 11.95
ISBN: 9789492844286, 150 blz., September 2018
Formaat: 15.8 (h) x 10.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 164 gram.

Uitgever: Droomvallei Uitgeverij

beschrijving

In Mijn moeder wil je graag ontmoeten neemt Martijn van der Kooij je mee naar avontuurlijke plaatsen en brengt hij je in contact met bijzondere mensen. In vijftien meeslepende reportages word je meegevoerd van Montevideo naar Moskou en van Jakarta naar Alexandrië. Mijn moeder wil je graag ontmoeten biedt herkenning en inspiratie aan iedereen die van avontuurlijke reizen houdt.

De schrijver komt tijdens zijn reizen vaak achter de voordeur. Zo logeert hij onverwachts in een Egyptisch dorp, is hij te gast bij een Russisch gezin en luncht hij bij de Druzen in Libanon. De kracht van Mijn moeder wil je graag ontmoeten is dat je de landen die de auteur bezoekt van binnenuit beleeft.

Ook niet alledaagse bestemmingen komen aan bod, zoals de grootste sloppenwijk van Rio de Janeiro en het door oorlog verscheurde Oekraïne. Soms ging het mis tijdens het reizen. Ook over deze moeilijke momenten schrijft Martijn van der Kooij openhartig. Landen/steden die in Mijn moeder wil je graag ontmoeten aan bod komen: Moskou, Egypte, Thailand, Laos, Berlijn, Buenos Aires, Montevideo, Salvador de Bahia, Den Haag, Kiev/Lviv, Jakarta, Libanon, Israël, Parijs, Istanboel, Reykjavik.

Extra: 15 bezoektips!

Over de auteur: Martijn van der Kooij werkte 17 jaar als journalist, is schrijver van boeken (waaronder Alle dagen Libanon en De roofvogel) en een fervent reiziger.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: