God heeft de Onaanraakbaren lief

De wonderen in mijn leven als Indiase Dalit

Elisha Chowtapalli

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
God heeft de Onaanraakbaren lief

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789492818126, geïllustreerd, 148 blz., May 2020
Formaat: 21.4 (h) x 14.9 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 282 gram.

Uitgever: Toetssteen

vertaald door: Klaas de Jong

beschrijving

De Onaanraakbaren van India

De Dalits in India zijn vrijwel allemaal straatarm en meestal analfabeet. Ze zijn kasteloos en worden ernstig gediscrimineerd door de overige Indiërs die allen tot een van de vier kasten behoren.
Men noemt de Dalits wel Onaanraakbaren want een hindoe uit een van de kasten wordt onrein bij aanraking door een Dalit en moet zich dan ritueel reinigen. Dalits hebben te maken met allerlei verboden en moeten het smerigste werk doen. Dit boek geeft van binnenuit een beeld van het leven van de Dalits.

Een eind maken aan 3.000 jaar slavernij

Elisha Chowtapalli groeide op in en dorpje in de heuvels van de deelstaat Andra Pradesh waar de Dalits werken in een steengroeve en een kerk is die door Britse zendelingen werd gesticht. Net als Elisha zijn de meeste dorpsbewoners Dalit. Zijn droom is om voor de Dalits een eind te maken aan 3.000 jaar van slavernij die door het kastenstelsel is veroorzaakt.
In dit boek vertelt hij over de opbouw van zijn levenswerk: een weeshuis, een voedselcentrum voor bejaarden en opleidingen voor vrouwen om beter betaald werk te krijgen.

Lessen over een levend geloof

Elisha Chowtapalli laat ons delen in de wonderen die God in zijn leven heeft gedaan. Het grootste wonder voor hem is zijn bekering nadat hij eerder communist was geworden. In een apart hoofdstuk leert hij ons op een indrukwekkende manier wat een levend geloof betekent, hoe God in alles voorziet en hoe je met tegenstand om kunt gaan.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.