Een wreed sprookje

Willemien Ebels; Frances Vereijken

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492798459, April 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 317 gram.

Uitgever: Uitgeverij Water

beschrijving

Dit wrede sprookje gaat over een bijzondere jongen die, na een gewone start, in zijn peutertijd meervoudige beperkingen ontwikkelde. Dat betekent: dag in, dag uit leven met zorg. Het roept voortdurend vragen op. Wat is er met Ebel aan de hand?
Hoe gaan we om met zijn beperkingen? Waar vinden we hulp, informatie, mogelijkheden, oplossingen? Aarzelend en tastend vonden we antwoorden: een ernstige taalontwikkelingsstoornis, een vorm van autisme, een auto-immuunstoornis, een verstoorde darm-breinbalans.
Mede dankzij deskundigen die met ons mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld. Zorg blijft levenslang en elke fase brengt nieuwe vragen. Maar Ebel leerde de mensen om hem heen om te leven met zijn beperkingen en steeds weer mogelijkheden te zien.
Willemien Ebels is moeder van drie slimme en leuke kinderen. Maar een van hen is ‘anders’. Dit boek is haar ontroerende verslag van wat dat met je doet. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning. Want Willemien zag meer in Ebel dan veel deskundigen zagen en zij bleef zoeken naar betere antwoorden en oplossingen. En vond ze.

Mijn gesprek over en met Ebel was één van de meest bijzondere gesprekken die ik ooit heb gehad in RTL Late Night. Dagelijks communiceren via Disneytaal had ik niet eerder gezien... Een eyeopener: niet alleen voor mij, maar zeker ook voor hulpverleners!
Humberto Tan

Ontroerend, openhartig en leerzaam. Dit boek biedt een schat aan informatie voor zowel ouders als professionals.
prof. dr. Carla Vlaskamp
Emeritus hoogleraar orthopedagogiek

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: