Daantje het Vulkaantje

Het EmotieBoek

Mandy Langbroek

gebonden: € 14.99
ISBN: 9789492758002, geïllustreerd, 40 blz., October 2017
Formaat: 20.9 (h) x 20.7 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: EmotieBoek

illustrator: Megan McNulty

trefwoorden: agressieregulatie;bang;blij;boos;boos bang blij verdrietig;educatief;emotie;emotieboek;emotieregulatie;emoties;gevoelens;het emotieboek;kinderboek;kinderboekenweek;prentenboek;psychomotorische therapie;samen leren;therapie;vaktherapie;verdrietig

beschrijving

Daantje heeft een geheim. Wil je weten wat dit is?

Emoties kunnen nog moeilijker zijn dan rekenen of taal. Slim omgaan met emoties is zo makkelijk nog niet.

Het EmotieBoek is een voorleesboek met handvatten om samen over emoties te praten. De vragen in het boek stimuleren de dialoog. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd over hun emoties na te denken en dit met elkaar te delen.

"Wat maakt jou boos? Wat doe je als je boos bent?"

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mandy Langbroek (1986) is psychomotorisch therapeut en werkt met kinderen, jongeren en volwassenen met een vraag op het gebied van emotieregulatie. Binnen haar werk heeft Mandy ervaren dat praten over emoties niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Woorden geven aan hetgeen je voelt is niet makkelijk en vaak worden negatieve emoties niet geaccepteerd. Mandy wilt met Het EmotieBoek ouders, verzorgers en docenten stimuleren en ondersteunen alle emoties te accepteren, deze bespreekbaar te maken en samen te onderzoeken hoe je hier op een slimme manier mee om kunt gaan.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: