Met de kat naar bed

Frits Abrahams

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789492754103, 128 blz., April 2019
Formaat: 22.8 (h) x 14.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 318 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brooklyn

beschrijving

Kater of poes, het beest is de baas en de eigenaar heeft weinig in te brengen. Hij kan woedend worden als de zitbank weer eens is vernield, maar uiteindelijk zal hij zich moeten plooien naar de grillen en grollen van zijn kat.
Wil Frits Abrahams, de veelgelezen columnist van NRC, zijn kat liefkozen? Dat mag, maar er moet altijd wat tegenover staan, liefst brokjes, maar vlees of vis kan ook. En dan graag slagroom toe. Zo regeert de kat met fluwelen poot.
In Met de kat naar bed beschrijft Abrahams op zijn luchtige, humoristische manier hoe hij onder dit dictatoriale regime gebukt gaat.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Frits Abrahams (1946) schrijft sinds 1998 een column in NRC, lange tijd elke dag. Hij schreef voor deze krant ook reportages, interviews, een rechtbankrubriek en tv-recensies. Eerder werkte hij voor onder meer Vrij Nederland en de Volkskrant. Hij was ook redacteur van het literaire tv-programma Hier is… Adriaan van Dis. toelichting‘Neem een voorbeeld aan Frits Abrahams. Die weet hoe nauw het luistert. Poezencolumns zijn al gauw te sterk of te flauw. Nee, dan Frits z’n kattenstukjes.’
Midas Dekkers

‘Abrahams schrijft verborgen parels.’
Ronald Giphart

‘Zo’n aandoenlijke alledaagse observatie van Frits Abrahams zou ik niet kunnen schrijven.’
Bas Heijne
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.