Elke formatie faalt

Verkiezingsbeloftes die nooit worden waargemaakt

Wimar Bolhuis

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 11.00

ISBN: 9789492754080, 120 blz., October 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brooklyn

beschrijving

Blijven jouw belastingen ook altijd hoger dan de politiek belooft? Komt de middenklasse er inderdaad keer op keer bekaaid vanaf in regeerakkoorden? En wanneer wórdt er nu eindelijk bezuinigd op het aantal ambtenaren?
Dit boek bewijst wat we altijd al vermoedden: in regeerakkoorden maken politici een aantal andere afspraken dan zij vol vuur beloofden in hun verkiezingsprogramma’s. Afspraken die in de regel voordelig uitpakken voor het bedrijfsleven en nadelig voor gewone burgers.
Elke campagne weer beloven politieke partijen een forse lastenverlichting maar in de formatie wordt dit nooit volledig waargemaakt. Ook het veelbesproken voornemen om de dividendbelasting af te schaffen is geen incident maar past in een jarenlang patroon.
Wimar Bolhuis, econoom, bestuurskundige en sociaal-psycholoog, beschrijft het gedrag van politieke partijen en is kritisch op de invloed van lobbygroepen in Nederland. Dit boek is gebaseerd op de analyses uit zijn proefschrift Van Woord tot Akkoord.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Wimar Bolhuis (1986) is econoom, bestuurskundige en sociaal-psycholoog. Hij publiceert regelmatig in de Volkskrant en schreef eerder het boek De Rekenmeesters van de politiek. Dit najaar promoveert de auteur op Van Woord tot Akkoord; Een analyse van de partijkeuzes in CPB-doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoord, 1986-2017. Dit boek is gebaseerd op de analyses in dat proefschrift. toelichtingRazend veel belangstelling bij de pers. NRC Handelsblad en de Volkskrant gaan er dinsdag 9 oktober meteen al uitgebreid over schrijven.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.