Nieuwe mensen

Danzy Senna

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789492754073, 224 blz., April 2019
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brooklyn

vertaald door: Tineke Funhoff

beschrijving

Maria en Khalil Khalil zijn het ideale stel. Zij werkt aan haar proefschrift, hij is bezig zijn internet-start-up van de grond te krijgen. En ze spelen, allebei kinderen uit interraciale huwelijken, een hoofdrol in de documentaire ‘Nieuwe Mensen’. Alles lijkt mee te zitten.
Maar dan raakt Maria in de ban van ‘de dichter’, een rustige, getalenteerde man. Naarmate de fantasie escaleert naar fixatie wordt Maria besprongen door twijfels over ras, status, aanzien. Pijnlijke geheimen uit haar verleden komen aan de oppervlakte en haar perfecte nieuwe leven komt zwaar onder druk te staan.
Nieuwe Mensen is een hartverscheurende pageturner over ras, klasse en gedrag. Hoe zien we onszelf en hoe zouden we onszelf wíllen zien? Wil je ergens bij horen of juist niet?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Danzy Senna (1970), romanschrijver en essayist, vergaarde internationale roem met debuutroman Caucasia (1998), won meerdere prijzen en is in tientallen talen vertaald. Ze schrijft over kwesties als geslacht, ras en moederschap en is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde hedendaagse schrijvers als het om multiraciale identiteit gaat. In 2016 won ze de Dos Passos-prijs voor literatuur.
Regelmatig publiceert ze in The New Yorker, Vogue en The New York Times. Daarnaast is ze hoogleraar in Los Angeles.
toelichting‘Dit is geen boek over ras dat is vermomd als een romance, en ook geen liefdesverhaal dat is opgezadeld met een moraal. Senna's prestatie is dat ze beide draden in één ingenieus verhaal met elkaar verweeft.’
O. Oprah Magazine

‘Wat gebeurt er als rassen en culturen zich mengen, zowel in huis als onder de huid? Explosief onderwerp maar Danzy Senna’s stijl blijft koel.’
The New York Times

‘Een van de tien beste boeken van het jaar!’
Time Magazine


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.