Je minnaar belde net

John Updike

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492754004, geïllustreerd, 224 blz., November 2017
Formaat: 22.1 (h) x 14.3 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 347 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brooklyn

vertaald door: Tineke Funhoff; Jan Donkers; Willem van Toorn

beschrijving

Na dertig jaar niet leverbaar te zijn geweest verschijnt nu een geheel herziene en uitgebreide vertaling van een van de bekendste boeken van John Updike.
Je minnaar belde net, het feuilleton dat leest als een roman, beschrijft over een periode van ruim twintig jaar het gespannen huwelijk, en het uiteenvallen ervan, van Joan en Richard Maple.
In een vroeg stadium hebben ze al door dat het bergafwaarts gaat met hun huwelijk, maar ze vechten er voor om samen te blijven, ook al vanwege hun vier kinderen van wie ze zielsveel houden.
Maar ook als hun huwelijk uiteindelijk niet meer valt te redden is het voor de lezer duidelijk dat Joan en Richard meer liefde voor elkaar koesteren dan je in menig ‘gelukkig’ huwelijk ooit zult zien. Ze houden van elkaar en toch gaat het mis.
Als geen ander geeft John Updike het geworstel met de kleine en grote problemen van het huwelijk een gezicht. Teder, wrang, humoristisch, herkenbaar. Beklijvend.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)John Updike (1932-2009) vergaarde roem met zijn realistische maar subtiele beschrijvingen van de leven van de middenklasse. Veel van zijn verhalen verschenen oorspronkelijk in ‘The New Yorker.’ Hij won talloze literaire prijzen, waaronder de Pulitzer Prize.

toelichtingJohn Updike zal voor mij altijd de grote schrijver van de echtscheiding blijven. Hij wordt meestal om zijn vier Rabbit-romans geprezen, maar ik zal me hem vooral herinneren als de schrijver van de wrange verhalen over het uit elkaar vallende gezin van de Maples.
(Frits Abrahams, NRC-Handelsblad)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.