Roderick Ashley Cooper, Ongewoon

Karin Merkus

paperback/ gebrocheerd: € 17.95
ISBN: 9789492744050, geïllustreerd, 116 blz., September 2019

Uitgever: Astronaut Boeken

illustrator: Mieke Jenneskens

redactie: Linda Baart; Vanessa 't Hoen

beschrijving

Roderick Ashley Cooper is dingenzoeker, verzamelaar en sinds een paar maanden verhuisd van Londen naar Amsterdam. Hij mist zijn vriend Lewis en heeft zich nog nooit zo eenzaam gevoeld. Zelfs zijn juffrouw zegt tegen hem dat hij nou maar eens gewoon moet doen, net als de rest. Maar wat is dan gewoon? En wie is de rest? Het enige dat hij wil, is gewoon een weekendje terug naar Londen. Maar dat mislukt steeds! Zijn vader valt van het dak, zijn zus heeft een stom vriendje, zijn moeder doet onderzoek naar criminele witwaspraktijken en hijzelf raakt in de raarste situaties verzeild. Komt hij er op tijd achter wat er speelt? En lukt het hem om naar Londen te gaan?

Karin Merkus is econoom en bestuurder binnen de institutionele beleggingswereld. In haar vrije tijd schrijft zij kinderboeken. Haar verhalen zijn grappig, spannend en vol van gekke personages met hun geheel eigen denkwereld waarin niets vanzelfsprekend is. Zowel in haar kinderboeken als in haar werk pleit Karin voor een onbevooroordeelde blik en diversiteit. “Wat dat betreft kunnen we nog veel van kinderen leren.”
'Roderick Ashley Cooper, Ongewoon' is het tweede boek van Karin Merkus. Eerder verscheen 'Niels & het geldmysterie'.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Karin Merkus (1971) is bestuurder en adviseert pensioenfondsen over vermogensbeheer. In haar vrije tijd schrijft ze kinderboeken, columns en korte verhalen. Haar verhalen zijn grappig, spannend en vol van gekke personages. Haar eerste boek 'Niels & het geldmysterie' is een educatief boek dat gaat over de wondere wereld van de economie. 'Roderick Ashley Cooper, Ongewoon' is haar tweede boek.
Zowel in haar kinderboeken als in haar werk pleit Karin voor een onbevooroordeelde blik en diversiteit. “Wat dat betreft kunnen we nog veel van kinderen leren.”
toelichting‘Roderick Ashley Cooper, Ongewoon. Is er iets aan de hand?’
‘Is dat zo?’ De mevrouw legt haar leesbril naast zich neer en kijkt geschrokken om zich heen. Eerst naar links, dan naar rechts en dan naar boven. Ik doe hetzelfde.
‘Wat is er dan?’ vraagt zij. De mevrouw kijkt me nu recht in mijn ogen en buigt zich naar me toe.
‘Nou, ik hoop niks. Dat vraag ik net aan u.’ Ik kijk terug.
‘O! Er is dus niks?’ De mevrouw gaat weer rechtop zitten.
‘Ik hoop het niet. Maar iedereen doet hier alsof er iets aan de hand is. Ze doen allemaal zo serieus en stil? Dus ik dacht: ik vraag het even.’
De mevrouw doet haar leesbril weer op, kijkt me aan en lacht. ‘Nee, er is niks aan de hand. Zo doet iedereen hier, denk ik, altijd. Maar dat zie ik niet omdat ik het iedere dag zie.’
Hier moet ik even over nadenken. Ze vervolgt haar grote mensen logica. ‘Dat zie jij alleen. Denk je ook niet? Nou, waarmee kan ik je van dienst zijn?’

Maak kennis met de wondere gedachtewereld van Roderick Ashley Cooper, Ongewoon.
En laat je meeslepen in een zoektocht naar hele gewone dingen als vriendschap, maar ook naar witwaspraktijken en criminele bankiers. Want wat is eigenlijk gewoon?

‘Roderick Ashley Cooper, Ongewoon’ is zo’n boek dat je in een ruk uitleest. Het boek is vlot geschreven en ook nog eens rijk geïllustreerd.

'Roderick Ashley Cooper, Ongewoon' is het tweede boek van Karin Merkus. Van haar eerste boek 'Niels & het geldmysterie' zijn duizenden boeken verkocht.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: