Speel, leer en communiceer

Een aanpak om kinderen met autisme door spel te leren communiceren

Ariane Flesseman

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492744036, geïllustreerd, 168 blz., January 2019
Formaat: 24.1 (h) x 16.2 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 457 gram.

Uitgever: Astronaut Boeken

redactie: Linda Baart-de Jong

bewerkt door: Sieneke Spiegel

illustrator: Mieke Jenneskens

beschrijving

'Speel, leer en communiceer' is een praktische handleiding om je kind met autisme (meer) te leren communiceren door samen te spelen. De beschreven aanpak bestaat uit drie onderdelen: aansluiten bij de motivatie van je kind, een positieve houding en kiezen van doelgedrag. Uitgangspunt is dat ieder kind kan leren zolang deze onderdelen aanwezig zijn. De communicatievaardigheid ‘vragen om wat je wil’ wordt verder uitgediept. Zodra je kind makkelijker kan aangeven wat hij wil, neemt probleemgedrag af, stimuleert het de verdere ontwikkeling van communicatie en draagt het bij aan zijn zelfvertrouwen.

Ariane Flesseman is orthopedagoog en Board Certified Behavior Analyst (BCBA). In haar werk met kinderen met autisme behaalt zij al jarenlang positieve resultaten met de aanpak uit Speel, leer en communiceer.

Iris, moeder van een zoon met autisme:
“Geweldig dat je dit onderwerp en deze aanpak op ‘de markt' wil brengen voor kinderen zoals de onze en ouders zoals wij. Jouw boek is een geweldige uitkomst.
Als ouder vind ik het goed dat je aandacht besteedt aan wat het met je doet om een kind met autisme te hebben en aan wat je meemaakt. Buiten de praktische handvatten die ik kreeg om mijn kind te helpen (en daar gaat het natuurlijk om) is het fijn om 'begrepen' te worden. En dat voelde ik zeker.”

Wendy, moeder van een dochter met autisme:
“Zo mooi dat je de vaardigheid ‘vragen om wat je wil’ als basis beschrijft. Dat was voor onze dochter echt het punt waarop het beter ging. Dat gaf zoveel meer rust bij iedereen.
Voor ouders die hier ‘nieuw’ in zijn vind ik het echt een hele praktische hulpbron waarmee ze gelijk wat kunnen doen. Omdat je alle aspecten goed uitlegt, is de kans groot dat ouders het op de juiste manier toepassen. En er staan zeker ook nuttige tips in het boek voor meer ervaren ouders.”

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.