De Herengracht en de Keizersgracht rond 1768 en nu

AmsterdamseGrachtenhuizen.info

 
 

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492733009, geïllustreerd, 184 blz., September 2017
Formaat: 30.3 (h) x 22.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1247 gram.

Uitgever: AmsterdamseGrachtenhuizen.info

fotografie: Erwin Meijers

redactie: Theo Bakker

trefwoorden: amsterdam foto's gevels gevels grachtenboek grachtenhuizen herengracht keizersgracht

beschrijving

De geschiedenis beeldend verteld
Heeft U zich altijd al afgevraagd hoe de Herengracht en Keizersgracht er rond 1750 uit zagen? En hoe deze grachten er nu uit zien? De panoramafoto's van de panden langs deze grachten zijn boven de tekeningen van Caspar Philips gezet. Deze tekeningen zijn rond 1768 gemaakt en uitgegeven. Zie wat er is overgebleven van de oude grandeur en hoe "vernieuwing" ook kan leiden tot verslechtering. In een korte inleiding wordt aan de hand van kaarten informatie gegeven over het ontstaan, de geschiedenis en de groei van Amsterdam.
Méér weten over een pand? Zoek het pand op via de QR code of een korte link op de bijbehorende site AmsterdamseGrachtenHuizen.info

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveVoorwoord 7
De site, het boek en de QR codes 9
Eerste en tweede uitleg 11
Derde en vierde uitleg 13
Caspar Jacobsz Philips 15
Panorama’s Herengracht 17
Panorama’s Keizersgracht 95
toelichtingDe Herengracht en de Keizersgracht, twee van Amsterdams mooisten, zijn in dit boek op een unieke manier te zien en beleven. Foto’s van de gevels geven een mooi beeld van de huidige gevels. Op de tekeningen van Casper Philips uit 1768, die eronder geplaatst zijn, is te zien hoe het was. Er is veel verloren gegaan, maar vooral veel bewaard gebleven. Laat u verleiden om op deze manier nader kennis te maken met Amsterdam: zittend in een stoel met het boek op schoot of dwalend langs de gracht en de extra informatie van het boek.
Maak gebruik van de QR codes om via deze website tot op huisnummer extra informatie te krijgen over het pand en zijn bewoners. Veel plezier met deze hernieuwde kennismaking met de grachten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.