Stress te lijf met energie

zelfregie met het stoplichtsysteem

Peter Ribbens

 
 

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492723994, geïllustreerd, 224 blz., May 2019
Formaat: 24.8 (h) x 17.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 766 gram.

Uitgever: Het Boekenschap

trefwoorden: burn-out overspannen oververmoeid prive relaties stoplichtsysteem zelfregie

beschrijving

Oververmoeid, prikkelbaar, overspannen, opgebrand, uitgeput – we kunnen het jachtige leven van nu maar moeilijk aan. Op het werk, in privérelaties en met onszelf raken we in de knoop. Eén op de zeven werkenden kampt met stress- en burn-outklachten. Voorkom dat jij ook bij deze groeiende groep gaat horen door zelf het heft in handen te nemen.

Bedrijfsarts Peter Ribbens heeft veertig jaar ervaring met het coachen naar een gezond, energiek leven. Hij onthult in dit boek zijn beproefde stoplichtmethode,
ondersteund met veel praktische voorbeelden. Stap voor stap ontdek je hoe je succesvol en eenvoudig grip krijgt op je eigen leven en nieuwe energie opdoet.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Peter Ribbens (1951) is zelfstandig bedrijfsarts en coach in Ruurlo onder de naam Ri-Charge. Woonachtig in Barchem, Gelderland. Voordat hij zich in 2007 als zelfstandig bedrijfsarts vestigde, was hij jarenlang als bedrijfsarts werkzaam voor Shell in binnen- en buitenland. Hij is lid en voormalig voorzitter van het landelijk netwerk van zelfstandige bedrijfsartsen, de vereniging ZBG (Zelfstandige Bedrijfsartsen Genootschap).
inhoudsopgaveInleiding 18

Stap 1 Het stoplichtsysteem: rood, geel of groen 34

Stap 2 Wat zijn je knelpunten en energiebronnen? 66

Stap 3 Maak een eigen voorstel met oplossingen 82

Stap 4 Het gesprek 106

Stap 5 De uitkomst van het gesprek; afspraken 126

Stap 6 Evaluatie en bijsturen 144

Stap 7 Waarborgen en monitoren van het geleerde 150

Stap 8 Lekker in je vel? Toch checken! 174

Stappenplan In het kort 196

Appendix 202
-Achtergrondinformatie
-Biografie
-Bronvermelding
toelichtingOververmoeid, prikkelbaar, overspannen, opgebrand, uitgeput – we kunnen het jachtige leven van nu maar moeilijk aan. Op het werk, in privérelaties en met onszelf raken we in de knoop. Eén op de zeven werkenden kampt met stress- en burn-outklachten. Voorkom dat jij ook bij deze groeiende groep gaat horen door zelf het heft in handen te nemen.

Bedrijfsarts Peter Ribbens heeft veertig jaar ervaring met het coachen naar een gezond, energiek leven. Hij onthult in dit boek zijn beproefde stoplichtmethode, ondersteund met veel praktische voorbeelden. Stap voor stap ontdek je hoe je succesvol en eenvoudig grip krijgt op je eigen leven en nieuwe energie opdoet.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.