Een dag uit het leven van een eendagsvlieg

Prentenboek

Rienke Beernink

 
 

gebonden: € 14.95

ISBN: 9789492723505, geïllustreerd, 32 blz., July 2019
Formaat: 26.0 (h) x 21.5 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 322 gram.

Uitgever: Het Boekenschap

illustrator: Anna Tien

beschrijving

Er was eens een eendagsvlieg die op een maandag uit zijn eitje kwam. Hij keek eerst rustig rond en vloog toen weg. Toen hij 4.32 minuten oud was, vond hij een vriend voor het leven. Die vriend heette Motje. Samen vlogen ze wat rond, maar Motje vond dat eigenlijk niet genoeg.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Schrijven is Rienke Beernink (41) met de paplepel ingegoten. Haar vader was neerlandicus en op de lagere school was ze een van de enigen die niet in de stress raakte als er een onverwacht dictee was. Maar vooral het plezier in schrijven is enorm groot. Van korte verhalen over het drukke leven met drie opgroeiende tieners tot het schrijven van gedichten. En nu dan het eerste kinderboek.
Dat Rienke Beernink een veelzijdige schrijfster is, blijkt uit de twee boeken die ze inmiddels heeft geschreven. In 2012 is er in kleine oplage een bundel verschenen met verhalen over het leven na de dood van haar vader. Daarnaast schrijft ze leuke verhalen en blogs op haar eigen blogsite: tierelieren.blogspot.com. Ze schrijft ogenschijnlijk simpele teksten, maar ze hebben altijd een diepere laag.
toelichtingVlieg is allesbehalve een saai en irritant insect, in al zijn eenvoud heeft hij de kunst van het leven behoorlijk onder de knie. Zijn vriend Motje is het daar niet direct mee eens, maar wordt gaandeweg het boek toch aan het denken gezet. Een dag uit het leven van een eendagsvlieg is een vrolijk boekje met een diepere laag en kleine (woord)grapjes.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.