Brieven aan jonge juristen

Bernard Tilleman; Sébastien De Rey

 
 

gebonden: € 40.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492677532, geïllustreerd, 336 blz., July 2018
Formaat: 24.4 (h) x 16.4 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 764 gram.

Uitgever: Hannibal

beschrijving

Wanneer jonge juristen afstuderen maken ze een grote sprong in het onbekende. Met hun diploma op zak begint een nieuw leven in de wereld van het recht. De verworven kennis moet nu in praktijk worden gebracht. De studenten staan op een belangrijk punt in hun leven waarop alles nog mogelijk is.
Voor dit boek werd aan bekende
advocaten, magistraten, notarissen, professoren, politici… gevraagd om in briefvorm hun advies te formuleren aan de jonge jurist, vanuit hun specifieke vakgebied. Ze duiken in hun eigen geschiedenis en delen elk op hun manier de ervaringen uit de praktijk met hun jonge collega’s.
Dit levert een unieke collectie brieven op, een bundeling aan levenslessen, opdrachten en inzichten, die een flinke duw in de rug geeft aan de zoekende student. De adviezen en de terugblik op een rijke loopbaan zijn tijdloos, zodat deze brieven ook ervaren juristen en niet-juristen zullen aanspreken. Deze publicatie biedt een bijzondere en intieme inkijk achter de schermen van het rechtswezen en toont aan hoe het recht raakt aan verschillende aspecten van het maatschappelijke leven.
Met brieven van onder meer Charles Michel, Marianne Thyssen, Koen Geens, Gwendolyn Rutten, Yves Leterme, Wim De Vilder, Rik Torfs,
Jan Peter Balkenende en James Whitman, maar ook de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, de eerste
voorzitter van het Hof van Cassatie,
de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie en de Belgische rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
Met prachtige beelden van Diego
Franssens, die als een van de weinige fotografen het voorrecht kreeg om een plechtige zitting ter gelegenheid van de installatie van een nieuwe raadsheer aan het Hof van Cassatie vast te leggen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.