Drie jaar cel en tbs

van dader naar hulpverlener

Marcella Kleine; Jorge Chito

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Drie jaar cel en tbs

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789492657121, 184 blz., November 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Uitgeverij RS

trefwoorden: behandeling gevangenis tbs waargebeurd delict herstel

beschrijving

Als de dertienjarige Jorge na een schooldag liftend naar huis gaat en bij een onbekende man in de auto stapt, kan hij niet vermoeden dat die gebeurtenis het verdere verloop van zijn leven zal bepalen. Zijn onhandelbare gedrag wordt van kwaad tot erger en hij belandt in de jeugdopvang en in gesloten internaten. Zodra Jorge de leeftijd van achttien bereikt, neemt hij zijn intrek in een daklozenpension in Rotterdam en begint een nieuw avontuur vol seks, drank en drugs. Als een stapavond met vrienden een dramatische afloop heeft, bereikt zijn leven een zwaar dieptepunt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jorge Chito werd geboren in een sloppenwijk in Colombia, waar een politieagent hem moederziel alleen aantrof. Op bijna driejarige leeftijd werd Jorge geadopteerd door een Nederlands gezin. Ondanks al hun liefde kon de adoptiefamilie de leegte in zijn gekwetste kinderziel niet vullen. Zelf kon Jorge de pijn alleen maar bestrijden met een intense boosheid op de wereld en met thrillseeking, waarbij hij niet op het rechte pad bleef. Maar de leegte verdween niet. Pas toen Jorge vanwege een ernstig delict veroordeeld werd tot drie jaar cel en tbs, keerde zijn leven dankzij de behandeling ten goede. Tegenwoordig is Jorge hbo-geschoold en werkzaam als ervaringsdeskundige hulpverlener in de Forensische Psychiatrische Kliniek, waar hij zelf behandeld werd.

Marcella Kleine-de Peuter werkt met mensen die door psychische problemen zijn vastgelopen en delicten hebben gepleegd. Samen met Jorge Chito schreef ze het boek Drie jaar cel en tbs. Daarnaast schreef ze de psychologische thrillers en spannende romans In het verborgene, Binnenwereld, Vilein, Souvenir, Schemergebied, Schijnvertoning en De Voltooiing. Ook publiceerde zij een kort verhaal in de thrillerbundel Zoeter dan wraak. Samen met auteur Marjolein van der Gaag schreef ze de zomerthriller HELS en de spannende verhalenbundel Eindbestemming.
www.marcellakleine.nl
inhoudsopgaveAls de dertienjarige Jorge na een schooldag liftend naar huis gaat en bij een onbekende man in de auto stapt, kan hij niet vermoeden dat die gebeurtenis het verdere verloop van zijn leven zal bepalen. Zijn onhandelbare gedrag wordt van kwaad tot erger en hij belandt in de jeugdopvang en in gesloten internaten. Zodra Jorge de leeftijd van achttien bereikt, neemt hij zijn intrek in een daklozenpension in Rotterdam en begint een nieuw avontuur vol seks, drank en drugs. Als een stapavond met vrienden een dramatische afloop heeft, bereikt zijn leven een zwaar dieptepunt.toelichtingIn een tijd waarin er veel kritiek op de tbs-maatregel is, laat het verhaal van Jorge zien dat de tbs-behandeling ook succesvol kan zijn. Een boeiend inkijkje in het leven van een ontspoorde jongen die na een ernstig delict veroordeeld wordt tot gevangenisstraf en tbs, maar wiens leven dankzij de behandeling ten goede keert.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.