Honderd keer Vlaanderen

Straffe verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas

Karim Van Overmeire; Tomas Roggeman; Maarten Vanderbeke

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492639066, geïllustreerd, 256 blz., June 2018
Formaat: 21.1 (h) x 21.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 638 gram.

Uitgever: Doorbraak

fotografie: Jean-Pierre Swirko

trefwoorden: geschiedenis identiteit verhalen vlaanderen

beschrijving

Waar liggen de Vlaamse Eilanden? Wie zijn de Vlamingen op het Tapijt van Bayeux? Waar staat het hoogste vredesmonument van Europa? Ligt de oorsprong van de Flamenco in Vlaanderen? Hoeveel betalen Chinezen voor Vlaamse duiven? Wat zijn Walenmannen en Godverdommes?

Met honderd korte maar sterke verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas nemen Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke u mee op een heuse ontdekkingstocht, op zoek naar wat de Vlamingen typeert en naar wat Vlaanderen verschillend maakt van de buurlanden. U maakt kennis met helden en schurken, met uitvinders en architectuur, met automerken en mannekensbladen, met volksgebruiken en bizarre verhalen.

Ontdekten de Vlamingen Amerika nog voor Christoffel Columbus? Wat is het verschil tussen een begijnhof en een klooster? Wonen er in West- Vlaanderen nu echt meer varkens dan mensen? Waar wonen de Dikke Nekken? En wanneer verscheen in Vlaanderen het eerste frietkraam?

In dit boek vindt u alles wat u nodig hebt om uw binnen- en buitenlandse gesprekspartners met allerlei weetjes de loef af te steken. Met veel zelfrelativering en zin voor humor wagen de drie auteurs zich aan een omschrijving van de Vlaamse identiteit.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting:met flapjesover de schrijver(s)Karim Van Overmeire (1964) studeerde rechten. Hij is Vlaams volksvertegenwoordiger voor de N-VA en schepen in Aalst. Tomas Roggeman (1986) is historicus en econoom, nationaal voorzitter van Jong N-VA en gemeenteraadslid in Dendermonde. Maarten Vanderbeke (1981) is leraar godsdienst, geschiedenis en Nederlands. Hij woont in Aalst en geeft les in het Brusselse. Beroepsfotograaf Jean-Pierre Swirko illustreerde het boek met zijn beste foto's.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.