Museum Helmantel

Schoonheid en traditie

Eric Bos; Justin Kroesen; Ernst van de Wetering; René Paas; Constant Vecht; Hans van Rossum; Marieke van Vlierden; Rob Bruil; Andries Bierling; Henk Helmantel

 
 

gebonden: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492629104, geïllustreerd, 192 blz., May 2019
Formaat: 29.5 (h) x 25.4 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 1435 gram.

Uitgever: Art Revisited

beschrijving

Museum Helmantel - Schoonheid en traditie -
De kunstverzameling van Stichting Museum Helmantel is een van de belangrijkste en meest waardevolle van Nederland. Deze collectie van zeldzame ingetogenheid en hoge kwaliteit is het tastbare en zichtbare resultaat van de passies van het echtpaar Henk en Babs Helmantel en heeft zijn plaats gevonden in De Weem van Westeremden. Het perfecte decor voor de verzamelde meubels, beelden, eeuwenoude gebruiksvoorwerpen en beeldende kunst van recenter datum.
Deze Weem - een middeleeuwse pastorie-boerderij - heeft kunstschilder Henk Helmantel vanaf de grond herbouwd met voornamelijk antieke bouwmaterialen en is met recht 'Een monument van Groningse bouwhistorie'.
Dit boek schenkt aandacht aan de schilderij van Henk Helmantel en voert u aan de hand van een aantal rijk geïllustreerde artikelen mee door de geschiedenis van het bijzondere huis, langs middeleeuwse beelden en sobere voorwerpen waar je stil van wordt. Een cocktail van schoonheid en traditie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.