Het nieuwe nest van de Kleine Marsus

Benjamin Chaud

gebonden: € 13.50
ISBN: 9789492618146, geïllustreerd, 32 blz., September 2018
Formaat: 27.4 (h) x 23.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 455 gram.

Uitgever: Leonon Media

serienaam/reeks: Marsupilami

vertaald door: Anne Marie Westra-Nijhuis

trefwoorden: marsupilami, andré franquin, benjamin chaud, marsu;marsupilami, marsus, benjamin chaud, prentenboek

beschrijving

De familie Marsu bestaat uit Papa Marsu, Mama Marsu, Kleine La, Kleine Mi en Kleine Pi. Samen hebben ze een fijn en vredig leven.

Tot de dag dat een vreselijke storm hun gezellige nest wegblaast. De Marsupilami's hebben geen huis meer. Ze moeten de jungle verlaten om op zoek te gaan naar een nieuw nest. Ga je met ze mee?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Benjamin Chaud is geboren in een dorpje in de Franse Alpen. Hij studeerde aan kunstacademies in Parijs en Straatsburg (Frankrijk). Zijn bekroonde boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.
In deze serie prentenboeken vol avontuur en emotie haalt Benjamin Chaud een van de meest iconische personages van Frankrijk terug, de Marsupilami.
toelichtingIn deze prentenboeken vol avontuur en emotie haalt Benjamin Chaud een van de meest iconische personages van Frankrijk terug, de Marsupilami.
Ken je de Marsupulami nog niet? Geen zorgen, de boekenserie over de Kleine Marsu’s is een geheel eigen serie en heeft dan ook geen verdere introductie nodig. Met als hoofdpersonages drie ondeugende broers en zussen, gaan deze schattige verhaaltjes heel subtiel over de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van kinderen.

Marsupilami is een langstaartig, uiterst zeldzaam en heel intelligent dier dat alleen in de bossen van het Zuidamerikaanse landje Palombie voorkomt. Marsupilami woont in het bos met zijn vrouw en drie kinderen (Bibi, Bobo en Bibu).

De Marsupilami heeft een hele lange staart van wel vijf meter. Hij beschermt zijn familie en de andere dieren tegen de roofdieren in het bos.
recensie citaat
Benjamin Chaud neemt de Marsipulami (hoeba hoeba hop hop) als basis voor een prentenboek en leert onze kinderen een les die wij volwassenen bijna allemaal vergeten lijken te zijn. Op naar een betere wereld. Hulde!

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: