Rouwen over leven

Rouwen in 4 veerkrachtige stappen

Ria Kuiper

 
 

gebonden: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492613035, 200 blz., March 2019
Formaat: 18.0 (h) x 17.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 393 gram.

Uitgever: 100 jaar na vandaag

redactie: Brenda van Es

illustrator: Volgt Nog

beschrijving

Rouwen in 4 veerkrachtige stappen

Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het leven.

Hoe ga je om met de dood?
Kun je leren wat rouwen is?

In dit boek is Ria’s levensverhaal het fundament waarmee ze je ontroerende, praktische, maar vooral ook geruststellende stappen aanreikt die je ondersteunen als je rouwt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ria Kuiper (1964) verloor op haar zeventiende haar vader. Precies zeventien jaar later moet ze opnieuw afscheid nemen. Dit keer van haar geliefde. De dood blijft een rol spelen in haar leven. In 2014 brengt ze de Troostkalender op de markt en in 2016 wordt ze verkozen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Ze schreef meer dan 700 speeches voor afscheidsceremonies en uitvaarten. Zie ook www.riakuiper.nlinhoudsopgaveHoofdstuk 1 - Wat leven me leerde over de dood

Je kunt over rouwen, over leven en liefde schrijven zonder je eigen verhaal, zonder dat wat je roert en raakt. Jouw verhaal is net zo uniek als dat van mij en het bepaalt de weg die je gaat. Dat is wat de dood met het leven doet.

Hoofdstuk 2 - Wat dood me leerde over rouw

Rouw is net zo persoonlijk is als je vingerafdruk. Daarom is deze methode geen wetenschap die je vertelt hoe je rouwt. Het is juist de persoonlijkheid, de herkenning en erkenning die je de moed geven om door te gaan.

Hoofdstuk 3 - Wat rouw me leerde over liefde

Rouw is de achterkant van liefde, maar dat die liefde ook meteen het wondermiddel is. Je rouwt omdat je liefhebt en het is juist de liefde en met name zelfliefde die de meeste troost biedt.

Hoofdstuk 4 - Wat liefde me leerde over leven

Het leven houdt niet op als één van je meest dierbaren sterft. Alles verandert. Daarmee leren omgaan en opnieuw zin geven aan je leven is een ware kunst.
toelichting**Rouwen in 4 veerkrachtige stappen**

Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het leven.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.