Feest van de ongenoden

P.G. du Plessis

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492600141, 416 blz., September 2018
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Manuzio

vertaald door: Riet de Jong-Goossens

beschrijving

Het leven van de familie Van Wyk wordt voorgoed veranderd door de Boerenoorlog. De hooghartige maar laffe boer Daan van Wyk deserteert en doet het voorkomen of hij is gesneuveld. Maar als hij hoort dat zijn knappe ‘weduwe’ Magrieta een relatie aanknoopt met een Britse officier, kolkt hij van jaloezie en raakt hij steeds verder verstrikt in de leugens waaruit zijn leven gaat bestaan.

Du Plessis vestigt de aandacht op onbekende en ongewone facetten en het leven van gewone mensen tijdens de Boerenoorlog. De roman stelt vragen over waarheid en leugen, over geloof, hoop en liefde, over trouw en verraad, moed en lafhartigheid. Feest van de ongenoden tekent de complexe verhouding tussen mensen die elkaar het naast zouden moeten zijn.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Pieter Georg du Plessis (1934-2017) schreef voor toneel en televisieseries. Daarnaast was hij achtereenvolgens journalist en directeur van het Afrikaans Instituut voor Taal, Letteren en Kunst. Feest van de ongenoden is gebaseerd op een succesvolle televisieserie van zijn hand.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.