Windmolens en ijsberen

Martin Nieuwland

 
 

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789492561138, geïllustreerd, 170 blz., September 2018
Formaat: 21.7 (h) x 15.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 399 gram.

Uitgever: Uitgeverij Mapini

serienaam/reeks: De avonturen van Dikke Springmuis

illustrator: Yvonne Beurse

beschrijving

Het is 2042. Lang geleden is iedereen veilig weggestopt in grote grauwe betonnen flats. De rest van het land is verlaten. Daar woont niemand meer. Niemand?
In dit tweede deel ontmoeten Puck en Dikke Springmuis een meisje uit de stad. Clio, zo heet ze, is ontsnapt uit de Mokkersflat en ze wil heel graag bij hen blijven.

De winter staat voor de deur, dus gaan Puck en Clio mee op zoektocht naar genoeg voorraad voor iedereen.
Maar wat als een avontuur begint, slaat al snel om in een barre tocht vol gevaren.
En terwijl ze achtervolgd worden door de mannen met de zonnebrillen, ontdekt Puck dat Clio een groot geheim verbergt. Een geheim dat hen allemaal in gevaar kan brengen!

Zal het ze lukken om met genoeg wintervoorraad heelhuids weer thuis te komen? En wat is het geheim van Clio? Gelukkig is Dikke Springmuis meegegaan om hen te helpen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Martin Nieuwland schrijft zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen. Allemaal hebben ze hun "roots" in het Noorden van het land en allemaal behandelen ze actuele thema's op een onverwachte wijze. Zo ook in "Windmolens en IJsberen", deel 2 in de reeks: De Avonturen van Dikke Springmuis.toelichtingDeel 2 van de Avonturen van Dikke Springmuis.
Het is 2042. Lang geleden is iedereen veilig weggestopt in grote grauwe betonnen flats. De rest van het land is leeg en verlaten. Nee, niet helemaal. Het kleine groepje mensen dat we in deel 1 hebben ontmoet, trotseert nog steeds de mannen met de zonnebrillen en blijven buiten de grote stad wonen.
Maar wat als oom Wick, hun leider, gewond raakt?
En wat als de voorraden opraken?
Een barre zoektocht begint...
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.