Congo

Artikel 15

Mili van Veegh

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492551511, 231 blz., January 2019
Formaat: 20.0 (h) x 13.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 294 gram.

Uitgever: Ambilicious LLP

redactie: Inanna van den Berg

beschrijving

Charles Oostende, verbeten door zijn verleden, heeft een schuilplaats gevonden in Kinshasa. Op zijn vaste plek in ‘Café Anderhalf Leven’ noteert hij de verhalen van verdwaasden. Een peilloze leegte vult hij met aanvankelijk fragiele relaties: een moeder-overste, een hoerenmadam, de patron van het café, een dandy en andere illustere figuren.
Charles’ leven breekt als Handicap, zijn eeuwige schaduw, door de nacht getroffen wordt. Hij ontdekt nieuwe contouren in de spiegel waarin hij zichzelf bekijkt, terwijl hij angstvallig waakt over een donker geheim.
Bolingo, die van hogerhand Charles’ geheim moet ontrafelen, verleidt hem meer voor zichzelf dan voor de haar toebedeelde opdracht.

"Congo - Artikel 15 is een exorbitante vertelling. De zinnen kronkelen als klimplanten in je geest en het verhaal neemt je mee op een waanzinnige reis, waarvan je niet meer wil dat het stopt.”
Marc Kerkhofs

Over de auteur

Mili van Veegh heeft acht reizen naar de DR Congo gemaakt. Zij maakte onderdeel uit van een team dat onderzoek deed naar in Nederland woonachtige Congolezen die misdaden tegen de mensheid in hun thuisland pleegden. Vervolgens was zij tweemaal verkiezingswaarneemster en voorzag een school in Kinshasa van boeken.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: